banner564

50 megawatlık üretim

Başbakan Üstel,  Türkiye’den gelen 2 jeneratörün bugün devreye gireceğini açıkladı

50 megawatlık üretim
banner598

Kavurucu yaz sıcaklarında elektriksiz kalan vatandaş isyan noktasında gelirken, Başbakan Ünal Üstel, ülkedeki elektrik kesintilerinin trafoların tamirinden kaynaklandığını söyledi. Üstel, yakıt sıkıntısı olmadığını, Teknecik Elektrik Santrali’ne düzenli akaryakıt temini yapıldığını belirtti.
Başbakan Üstel, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’den gönderilen 50 megawatt gücündeki iki adet jeneratörün de bugün devreye gireceğini belirtti.

Firma ihaleden çekildi
Akaryakıt İhalesini alan firmanın ihaleden çekilmesi ile kısa süreli bir sıkıntı yaşadığını, ancak kısa sürede onun da aşıldığını ifade eden Başbakan Üstel, ilgili firmalardan yakıt temininin düzenli yapıldığını ve Teknecik Elektrik Santralı’nın bir yıllık akaryakıt temini için uluslararası ihaleye çıkılacağını açıkladı.
Elektrik konusunda "bazı odakların abartılı haberlerle toplumu germeye ve kaos çıkarmaya çalıştığını" kaydeden Üstel, Teknecik Elektrik Santralına düzenli olarak yakıt geldiğini belirtti.
Başbakan Üstel, Teknecik Elektrik Santralının bir yıllık gereksinin karşılığı olan 200 bin metrik ton akaryakıt temin edilmesi için Merkezi İhale Komisyonu üzerinden uluslararası yakıt alımı ihalesine çıkılacağını kaydetti.

İki jeneratör bugün sisteme dahil ediliyor

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’den gelen toplam 50 megawatt gücündeki iki jeneratörün test çalışmalarının bugün yapıldığını ve bugün sisteme dahil edileceğini belirterek, “Daha önce 10 gün demiştik ama daha erken bir sürede 50 megawattlık elektrik enerjisi devreye giriyor. Ayrıca mevcut arızaların giderilmesi için süratle çalışılıyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473