banner564

540 öğrenciye eğitim yuvası

İş adamı Ertüngü, tüm maliyeti kendisi tarafından karşılanmak üzere lise ve ortaokul düzeyinde kamu okulu yapımı için bakanlık ile sözleşme imzaladı

540 öğrenciye eğitim yuvası
banner598

İş adamı Vedat Ertüngü, tüm maliyeti kendisi tarafından karşılanmak üzere lise ve ortaokul düzeyinde kamu okulu yapımı için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. 
Gönyeli Yenikent’te Polis Okulu yakınındaki bir arazide inşa edilecek okulla ilgili sözleşmeye Vedat Ertüngü ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu imza attı.
Okul 540 öğrenciye eğitim verebilecek kapasitede olacak. Bilgisayar odası ve 4 laboratuvarı olacak olan okulun Eylül 2023’de tamamlanması öngörülüyor. Okulun ismi “Meral ve Vedat Ertüngü Lisesi” olacak.
Bakanlıkta yer alan imza töreninde konuşan Vedat Ertüngü devletin kalkınmasında eğitimin önemine inandığını belirtti. 
Ertüngü, okul yapımı için 12 yıl önce girişim yaptığını ve yaptığı müracaatlara olumlu cevap alamadığını, son girişiminin olumlu olmasının Bakanın sayesinde olduğunu söyledi.

Amcaoğlu: Gösterilen ilgi çok önemli
Bakan Olgun Amcaoğlu, eğitime yatırımın önemine değindi ve eğitim altyapısında hissedilen eksiklikler için gösterilen ilginin çok önemli olduğunu ifade etti.
Pandeminin devamı veya olası yeni salgın hastalıklar dikkate alındığında, okullarda eğitimin 24 öğrencilik sınıflarda yapılması gerektiğini, bu yönde yatırımların tamamlanmasın acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Amcaoğlu, Lefkoşa bölgesinde ilkokul, ortaokul ve lise altyapı eksikliklerinin, işadamları tarafından üstlenmesinin, takdire şayan bir hareket olduğunu söyledi.
Şahsı ve bakanlık adına teşekkür eden Amcaoğlu, “iyi ki Kıbrıs Türkünün dayanışma ruhu halen ayakta” dedi.

Amcaoğlu’ndan öğrencilere tebrik mesajı
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Levent Kolejinin geleneksel fen sergisi için çalışma yapan öğrencileri, yayımladığı mesajla tebrik etti.
Olgun Amcaoğlu mesajında, “Bu zor süreçte, öğrencilerimizin gerçekleştirdiği bu çalışmayı yürekten tebrik eder, online serginin hazırlanmasında emeği geçen özellikle Levent Koleji Bilim Kulübü öğrencilerini, öğretmen ve okul idarecilerini kutlarım” dedi. 

Öğrencilere çevrimiçi ders verdi
Bu arada Bakan Olgun Amcaoğlu, dün bakanlığın uzaktan eğitim sistemi olarak kullanılan “Moodle” üzerinden, çevrimiçi ders verdi. 
Verilen bilgiye göre, “#Her tablet bir gelecek” kapsamında öğrencilerle buluşan Bakan Amcaoğlu, kendisinin de mezun olduğu Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nin, 11 A sınıfı öğrencilerine, bir saat süreyle, maliye dersi verdi.
Bakan Olgun Amcaoğlu, bu kapsamda ilk dersini “Muhasebe ve Finansman” alanında, “Maliye dersi” olarak, Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nden 59 öğrenciye verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474