banner564

737 sürücü rapor edildi

Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele’de trafik ve asayiş denetimleri yapıldı

737 sürücü rapor edildi
banner598

Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde asayiş ve trafik denetimleri yapıldı. 
Dört ilçenin polis müdürlüklerinin sorumluluk sahalarında eş zamanlı yapılan denetimler 20.00’de başlayıp dün 02.00’ye kadar sürdü. Lefkoşa’da 160, Gazimağusa’da 193, Güzelyurt’ta 274, İskele’de 110 olmak üzere toplam 737 sürücü rapor edildi.
Lefkoşa’daki denetimlerde alkollü içki satışı yapılan kafe ve bar gibi eğlence yerleri ile gece kulüpleri yanında halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edildi.
Denetimlerde izin kurallarını uymadıkları tespit edilen 2 gece kulübü işletmecisi aleyhinde yasal işlem başlatılırken, ikamet izinsiz olarak tespit edilen iki kişi ise tutuklanarak aleyhlerinde yasal işleme gidildi.
Trafik ekipleri ise toplam 350 araç sürücüsünü kontrol etti ve 2’si alkollü içki tesiri altında araç kullanma, 2’i sürüş ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere toplam 160 araç sürücüsünü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlattı; 3 araç ise trafikten men edildi.

Gazimağusa’da 24 araç trafikten men edildi
Gazimağusa’daki denetimler kapsamında, gece kulüpleri, kahvehaneler, restoranlar, kafeler, barlar, marketler ve alkollü içki satışı yapılan yerler kontrol edildi. Kontrollerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği bildirildi.
Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucu, toplam 952 araç sürücüsü kontrol edildi ve 2’si sürüş ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere toplam 193 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı. 24 araç ise trafikten men edildi.

Güzelyurt’ta bir sürücü tutuklandı
Güzelyurt’taki trafik denetimlerinde de kahvehaneler, bahis evleri, alkollü içki satışı yapılan yerler ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilerek alkollü içki ruhsatı olmadığı halde alkollü içki sattığı tespit edilen 2 işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Trafik ekiplerinin denetimlerinde toplam 785 araç sürücüsü kontrol edildi ve biri alkollü içki tesiri altında araç kullanma, 20’si belirlenen hız sınırının üzerinde süratli araç kullanma olmak üzere toplam 274 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı, 12 araç trafikten men edilirken bir araç sürücüsü ise tutuklandı. 

İskele’de 110 sürücü rapor edildi
İskele’deki polis denetimlerinde ise halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.
İskele bölgesindeki polis trafik ekiplerinin denetimlerinde, toplam 370 araç sürücüsü kontrol edildi; 73’ü belirlenen hız sınırının üzerinde süratli araç kullanma olmak üzere toplam 110 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı. 3 araç ise trafikten men edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473