banner564

“Ahmet’ten aldık”

Kuzucuk’tan çalınan 9 kuzu ile bir adet koyun Kara kardeşlerin mandırasında bulundu

“Ahmet’ten aldık”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
    İskele’ye bağlı Kuzucuk köyünün mandıralar bölgesinde bulunan 2 ayrı ağıldan sirkat edilen küçükbaş hayvanlar, Gazimağusa’nın, Derinya bölgesinde Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara kardeşlere ait mandıra içerisinde bulundu. Kara kardeşler ile birlikte, çalınan hayvanları aldıkları iddia edilen Ahmet Yazar ve sirkat olayının gerçekleştiği gün Yazar ile birlikte van bir araca benzin almaya birlikte gittiği ve olayla ilgisi olduğu iddia edilen Emrah Özdemir İskele polisi tarafından gözaltına alınarak dün tutukluluk istemi ile İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
    Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Özgüç, 19 ve 20 Ağustos 2017 tarihleri arasında, Kuzucuk köyünde, ağıllar bölgesinde bulunan Ahmet Çamlıdağ isimli şahsın mandırasından 4 adet sakız cinsi 7 aylık kuzunun sirkat edildiğini söyledi. 
  Aynı mandıranın sadece 500 metre ilerisinde bulunan Ahmet Akballı’ya ait mandıra içerisinden de 1 adet 3 yaşında koyun ile 5 adet 7 aylık sakız cinsi kuzunun sirkat edildiğini aktaran Özgüç, sirkat edilen hayvanların tümünün, 21 Ağustos 2017 tarihinde, zanlı 1 Hüseyin Kara, zanlı 3 Hasan Kara ve zanlı 4 Ozan Kara’ya ait mandıra içerisinde, bir polis ekibi tarafından yapılan arama sonucunda bulunduğunu bildirdi.
     Kara kardeşlerin, sirkat edilen kuzuları kendilerine zanlı 2 Ahmet Yazar’ın verdiğini söylemesi üzerine Yazar’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Özgüç, olayın gerçekleştiği gece zanlı 1 Hüseyin Kara ile Zanlı 5 Emrah Özdemir’in, zanlı 2 Ahmet Yazar’ın yanına giderek, van marka bir araca benzin aldığının tespit edildiğini ve Emrah Özdemir’in de mesele ile bağlantılı olduğu şüphesi ile gözaltına alındığını ifade etti. 
Van araç aranıyor
    Bölgede benzer faili meçhul sirkat olaylarının  yaşandığını ve zanlıların meselelerle ilgilerinin araştırılacağını anlatan Özgüç, olayda kullanıldığına inanılan van aracın aranmakta olduğunu söyledi. Alınacak olan tanık ifadelerinin de olduğunu belirten Özgüç, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti
    Huzurundaki şahadeti değerlendiren İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474