banner564

Akar: Her yerde sorun var

Diyalog’u ziyaret eden Memur-Sen’in yeni yönetimi, seçim sürecinde yaşadıkları sıkıntıları ve sendikal mücadeledeki hedeflerini anlattı

Akar: Her yerde sorun var
banner598
Kağan Mındıkoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Memur Sendikası’nın (Memur-Sen) yeni yönetimi, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarette konuşan Sendika Başkanı Kağan Mındıkoğlu, iki buçuk yıl boyunca sendikada genel kurul yapmak için mücadele verdiklerini, 12 gün önce genel kurula gittiklerini ve bunun sonucunda da üyelerin kararlarını vererek, yeni yönetimi belirlediklerini söyledi.
Mındıkoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Üye son sözü söyledi ve görev aldık. Bizim mücadelemiz ve ardından gerçekleştirdiğimiz genel kurul, sivil toplum örgütlerinde kalıcılaşmış sorunların çözümüne örnek olur, ışık tutar diye umuyorum. Sendikalar yasası, sendika tüzüğü, bunların birçok yerde işlevini yitirdiğini görüyoruz. Şimdi yeni yönetim kurulumuzu oluşturduk ve yeni yönetimimizle birlikte bıraktığımız yerden devam etme sözü verdik. Bildiğiniz gibi geçicilerin sürecinde de bayağı uğraşımız oldu, kimilerine göre siyasi bir partinin işten durduğu insanlara avukatlık yaptık ama bize göre biz sendikacılık yaptık. Bu insanlar üyemizdi, işe giriş şekilleri siyasileri ilgilendiren tarafıdır, bizi ilgilendiren tarafı işe girdikten sonra onların hak-hukuk menfaatleriyle ilgiliydi, biz de bunun mücadelesini verdik. Bundan dolayı da bu iki buçuk yılı bir ceza mahiyetinde de olsa ödemiş olduk. Şu anda örgütümüzü toparlamak adına sizler gibi duayen gazetecileri ziyaret ediyoruz. Amacımız üyelerimize yeniden burada olduğumuzu ve mücadelemize kaldığımız yerden devam ettiğimizi duyurmaktır.”

Akar: Hayretler içerisinde dinledim
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da, sözlerine yeni yönetime başarılar dileyerek başladı. 
Sözlerinin devamında ülkedeki yargı sorununa değinen Akar, şöyle dedi: “Siz konuşurken, ben hayretler içerisinde dinledim. Bir genel kurul iki buçuk yıl nasıl geciktirilir? Birilerini suçlamak için söylemiyorum ama sadece bu konu bile ülkemizdeki yasaların veya tüzüklerin sivil toplum örgütlerinin, sendikaların nasıl yönetildiği veya nasıl faaliyet gösterdiğini ortaya koyan somut bir örnektir. 
Yasalarımız genellikle gözlemlediğimiz kadarıyla tümü değilse bile tamamına yakını geçersiz, ömrünü tüketmiş, topluma, ülkeye, devlete faydası olmayan ama bir türlü kimsenin elleyemediği bir durumdadır. Yargı yasaların eksikliğinden, yetersizliğinden şikayetçi, vatandaş yargının geç çalışmasından şikayetçi, devletin polisi dayak yer hale geldi, önlemler alınamıyor. Güney Kıbrıs’ta bir cinayete karışmış olmaya dahi müebbet hapis cezası veriliyor, bizde yasalar çok farklı yetkiler veriyor, 3-5 yıl gibi kısa bir sürede hele bu gibi yardımcı olduğu iddiaları 6 ay-1 yıl hatta bazen para cezası ile sonuçlanabiliyor.”

“Gemi artık karaya vurdu”
“Gemi artık karaya vurmuş durumdadır” diyen Akar, sözlerini şöyle tamamladı: “Dolayısı ile çok ciddi sıkıntılarımız vardır. Örgütlerimizin kime hizmet ettiği, ne için faaliyette olduğu anlaşılır değildir artık. Bakıyorsunuz kendi mesleki grubunu savunmaktan ziyade, onların haklarını ve tabii ki doğal olarak da devletin haklarını savunması gereken örgütler, kendi mesleğinin dışında, her meselenin içinde vardırlar. 
Özellikle de Kıbrıs sorunu konusunda bazı örgütler başrolde, Cumhurbaşkanı’nın yanında, siyasi partilerin önünde gidiyorlar. Bu durum anlaşılabilir değildir. Senin meslek grubun sana üyelerinin ve tabi ki ülkenin menfaatleri için hizmet görevi verirken bakıyorsunuz siyasetin içinde başrolde. Bunlara kim nasıl yetki veriyor? Hangi tüzükler, hangi yasalar çerçevesinde ne yazık ki ne sağ ne de sol partiler hiç bu kadar hayati konuların üstüne bugüne kadar gitmediler, idare-i maslahatla ülkeyi idare etmeye çalıştılar ama artık gemi karaya vurmuş durumdadır. Bunların ya düzelmesi, ya düzelmesi gerekiyor.”
 

Sucuoğlu, Memur-Sen’i kabul etti
Öte yandan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kağan Mındıkoğlu başkanlığındaki Memur-Sen Yönetim Kurulu’nu kabul etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Memur-Sen Genel Başkanı Kağan Mındıkoğlu, Memur-Sen’in yeniden yapılanma sürecinde başlattığı çalışmaları ve oluşan yeni kadronun hedeflerini Bakan Sucuoğlu ile paylaştı.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine başarı dilerken, demokratik ülkelerde sendikal faaliyetlerin bulunduğunu, bu faaliyetlerin uzlaşı içinde yürütülmesi halinde tüm kesimlerin kazançlı çıkacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474