banner564

AKPA’ya rapor sunacak

Maraş’ın bugünkü halinin içler acısı olduğunu ifade eden Fassino,  “Artık hayalet şehir olmaktan çıkması gerekir” dedi

AKPA’ya rapor sunacak
banner598

Yılmaz YAKAR  
Avrupa Konseyi Maraş Raportörü Piero Fassino, Maraş’ta 50 yılın sonunda bir çözüme ulaşılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. 
Fassino,  Birleşmiş Milletler’in de yardımıyla   Maraş’ın yeniden canlı bir şehir olması için uğraş vermek gerektiğini kaydetti.
Halkın şehri olduğunu belirttiği Maraş’ın bugünkü halinin içler acısı olduğunu kaydeden Fassino,  “Artık hayalet şehir olmaktan çıkması gerekir” dedi.
Ay sonunda Avrupa Konseyi’ne Maraş’la ilgili bir rapor sunacak olan Piero Fassino Cumhuriyet Meclisi’ni Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nde ( AKPA) temsil eden   milletvekilleri Oğuzhan Hasipoğlu, Armağan Candan ve Gazimağusa  Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ın eşliğinde Maraş’ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında basına kısa açıklama yapan Fassino, Maraş’la ilgili çözümün BM’nin önerilerinin uygulanmasıyla gerçekleşebileceğine inandığını,  diğer yandan ilgili tarafların da anlaşması gerektiğini söyledi.
Fassionu bu ayın sonunda Maraş’ın son durumu hakkında rapor sunacağını raporda önerilerinin de yer alacağını söyledi.
Fassino raporunu hangi plan çerçevesinde sunacağının sorulması üzerine, Kıbrıs’ta her iki tarafla gerçekleştirdiği  temasları  çerçevesinde bir rapor hazırlayacağını ifade etti.
Milletvekili Armağan Candan Fassino’nun ikinci kez adaya geldiğini belirterek, 3 yıl önce  AKPA’da gündeme  gelen  Maraş’a ilişkin çalışmayı yürüten raportör olduğunu, haziran ayında rapora ilişkin çalışmanın hazırlanması ve  AKPA Genel Kurulu’na sunularak onaylanmasının beklendiğini söyledi.

Önemli bir süreç yaşanıyor
Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da İtalyan Milletvekili Fassino’nun ikinci kez, sorumlu olduğu  Maraş’la ilgili raporunu hazırlamak için Kıbrıs’a geldiğini, belirterek,  Fassino’nun ay sonu Oslo’da  raporunu Komitenin onayına sunacağını, önemli bir süreç yaşandığını kaydetti.
Hasipoğlu, “Artık bizim Maraş’ı kapalı kelimesinden çıkararak tüm adanın menfaatine olacak şekilde  hayata kazandırmamız gerekmektedir.  Hem siyasi hem hukuki yönden BM Güvenlik  Kurulu kararını ihlal etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Kıbrıs Türk tarafı olarak bu konudaki  görüşlerimizi  15 günlük sürede yazılı olarak ileteceğiz.30-31 Mayıs tarihlerinde  Oslo’da yapılacak Komite toplantısında adil, objektif bir karar  çıkmasını isteyeceğiz” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Ne BM si isinize gelince bm gelmeyince veto siz once bm ab de mazlum milletlere adil davranin senin ab bm kararlarin Allahin buyrugu mu ayeti mi yAllah

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474