banner564

Ambargoları delme hamlesi

Arıklı, “KKTC ürünlerinin e-ticaret platformu olan PTT AVM üzerinden pazarlanması ile ilgili proje ete kemiğe büründü” dedi

Ambargoları delme hamlesi
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’de üretilen ürünlerin PTT AVM üzerinden başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya pazarlanması konusunda kadın üreticilerle bir toplantı yaptı.
Toplantıya Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Tatlısu Yalı Mahallesi Muhtarı Leyla Güvenlier, Posta Dairesi Müdürü Fatma Baysal, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı memurları ile Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği üyeleri katıldı.
Toplantı öncesinde konuşan Bakan Arıklı, KKTC ürünlerinin e-ticaret platformu olan PTT AVM üzerinden pazarlanması ile ilgili projeyi ilk olarak Ekonomi ve Enerji Bakanı iken gündeme getirdiğini, Posta Dairesi’nin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olması nedeniyle de söz konusu projenin ete kemiğe büründüğünü aktardı.
Kırsal kalkınmanın; ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade eden Arıklı, söz konusu projenin hem bir kalkınma hem de ambargoları delme hamlesi olduğunun altını çizdi.
Arıklı, “Ülkemizde kadınlarımızın ürettiği çok değerli, el emeği göz nuru ürünler var. Bu ürünlerle 10 milyar TL’lik PTT AVM pazarından pay almak istiyoruz” dedi.

Baysal: İlk olarak Türkiye ardından tüm dünya…
Sunumun ardından konuşan Posta Dairesi Müdürü Fatma Baysal ise projenin hayata geçtiği an KKTC’de üretilen ürünlerin öncelikle 85 milyonluk Türkiye, ardından tüm dünyaya satılabileceğini belirtti.
Baysal, PTT ile yapılan görüşmeler sonucunda protokol imzalanır imzalanmaz 1000 kilo harnup pekmezi, bin kilo Kıbrıs tarhanası ve bin kilo zeytinyağı sabununun PTT AVM’de satışa sunulacağını ifade etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Niyazi Hasan
Niyazi Hasan - 8 ay Önce

TV 2020 IS THE BEST I WATCH EVERY NIGHT IN AUSTRALIA

Utanın
Utanın - 8 ay Önce

Sen ne anlan ambargodan da gonusin otur gez nadil olsa mass gunu yaklaşıyor is yapar gibi gezerek yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474