banner564

Hiç okula gitmediler

‘Üniversitede okuyoruz’ diyen Nijeryalıların polise yalan ifade verdiği ortaya çıktı

Hiç okula gitmediler
banner598

Ülke genelinde polis tarafından yapılan denetim ve kontroller sonucunda; KKTC’de herhangi bir yasal statüleri olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak kaldıkları tespit edilen Nijerya uyruklu Godswill Chidera James ve Shedrack Onyedikachi dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların ülkeye öğrenci izni ile geldikleri ancak hiç kayıt yaptırmadıkları belirtildi. 
Polis memuru, 29 Eylül 2023 tarihinde saat 11.00 sıralarında Lefkoşa’da gerçekleştirilen denetimlerde Dumlupınar bölgesinde Nijerya uyruklu Godswill Chidera James ve Shedrack Onyedikachi’nin kimlik kontrolünün yapıldığını söyledi. 
Polis, yapılan muhaceret kontrolünde Godswill Chidera James’ın 30 Eylül 2021 tarihinden beri yani 731 gün, Shedrack Onyedikachi’nin ise 30 Eylül 2022 tarihinden itibaren toplam 366 gündür ülkede kaçak yaşam sürdüğünün belirlendiğini açıkladı. 
Polis, soruşturma başlatıldığını, zanlıların 30 Eylül 2023 tarihinde mahkemeye çıkarılarak, haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. 
Polis, bu 3 günlük sürede zanlıların beyanlarının araştırıldığını, söylediklerinin aksine hiçbir okula kayıt yaptırmadıklarının tespit edildiğini ifade etti. 
Polis, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi beklediklerini ancak talep edilen bilgilerin henüz ellerine ulaşmadığını, bakanlığın sisteminde arıza ve oluşan yoğunluktan dolayı bir süre daha beklemek zorunda olduklarını söyledi. 
 Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talep edilen süreyi onayladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473