banner564

Anastasaidis, bu kez Maraş’ı istedi

Anastasaidis, çözümü kabul etmek için, Güzelyurt’un ardından bu kez Maraş’ı istedi

Anastasaidis, bu kez Maraş’ı istedi
banner598
   Güzelyurt verilmeden herhangi bir çözümü kabul etmeyeceğini söyleyen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis bu kez de  Maraş’ın iade edilmesi talebini yineledi. 
   Politis gazetesi haberi “Maraş’ı Verin... Başkan Türkiye’den Basit İrade İşareti İstiyor... Kentin İadesi Güven Atmosferi Yaratmakla Kalmayacak, Kapsamlı Çözüme İvme Katarak Her İki Toplumun da Çıkarına İşleyecek” başlık ve spotlarıyla aktardı.
   Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının yıldönümü dolayısıyla Rum Sözcü Nikos Hristodulidis imzasıyla yapılan yazı açıklamaya yer veren gazete Anastasiadis’in, Maraş’ın Rumlara verilmesi teklifini yineleyerek Türkiye’yi, “bu teklifi kabul ederek Kıbrıs sorununun çözümünü arzu ettiğini gerçekten göstermeye çağırdığını” yazdı. 
   Gazeteye göre Türkiye’yi, “askerlerini Ada’dan çekmeye ve çözüm için çalışmaya” çağıran Anastasiadis, Maraş teklifinin “Türkiye için, Kıbrıs sorununu çözme arzusuyla ilgili aleni açıklamalarını pratikte gösterme fırsatı olduğunu” öne sürdü.
Açıklamada şu iddialara da yer verildi:
   “Kapalı Maraş’ın, Başkan Anastasiadis’in teklifi ve BM’nin ilgili kararları temelinde yasal sakinlerine iade edilmesi; Türkiye’ye, Kıbrıs sorununun çözümünü arzu ettiği söylemlerini pratikte göstermesi için birinci sınıf bir fırsattır. Bu tür hareketler Kıbrıslı Rumlara, Türkiye’ye güvenebilecekleri mesajı verecek, Kıbrıslı Rumların gerekse Kıbrıslı Türklerin menfaatine olacak çünkü kenti ortaklaşa yeniden imar ederken, ortak fayda elde edecekler ve aynı zamanda Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunmasıyla ilgili prosedüre ivme katacak.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474