banner564

Baskılara boyun eğilmedi

Erdoğan, “Türkiye'nin müdahalesi olmasaydı, bugün ne Kuzey Kıbrıs olurdu ne de Kıbrıs Türkleri kalırdı” dedi

Baskılara boyun eğilmedi
banner598

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm baskılara rağmen, şayet Türkiye'nin müdahalesi olmasaydı, bugün ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olurdu ne de Kıbrıs Türkleri kalırdı. Hatta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, bugünün bir evladı olarak söylüyorum, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, tamamen Kıbrıs bizim olurdu” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Kolordu Komutanlığı'ndaki iftarda askerlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, geçen sene 100'üncü yılı gururla kutlanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni doğuran ana, büyüten beşik olduğuna işaret ederek, "Milletçe hep beraber Çanakkale ruhuna ne kadar sıkı sahip çıkarsak, geleceğimize o derece güvenle bakacağımıza inanıyorum." dedi.
Kahraman Mehmetçiklerin yanı sıra istikbalin güvencesi olan gençlerin de şehitlik ve şehadet bilincine sahip olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti:
"Asker millet olarak nam salmış, bu vasfıyla dünyada temayüz etmiş bir milletin mensupları olarak, bizi biz yapan temel değerlerden şehadet şuurunun zayıflamasına asla izin veremeyiz. Her karışında bir aslanın yattığı vatan topraklarını başka türlü muhafaza etmemiz mümkün olmaz. Bu gerçeğe yakın tarihimizde defalarca şahitlik ettik. Kıbrıs Türkleri daha bundan yarım asır önce soykırımın eşiğinden döndü. 1974 Barış Harekatında ülkemizin dört bir köşesinden subayı, astsubayı, eriyle tam 498 Mehmedimiz şehit oldu. Tüm baskılara rağmen, şayet Türkiye'nin müdahalesi olmasaydı, bugün ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olurdu ne de Kıbrıs Türkleri kalırdı. Hatta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, bugünün bir evladı olarak söylüyorum, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, tamamen Kıbrıs bizim olurdu." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474