banner564

Bu kriz çözülmeli

Odacı eksikliğine dikkat çekmek için Lefkoşa ve Girne kaza mahkemelerinde uyarı grevi yapıldı

Bu kriz çözülmeli
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU  
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), mahkemelerde odacı eksikliği bulunduğu gerekçesiyle dün Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemeleri’nde tam gün uyarı grevi yaptı. Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ile KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde grevle ilgili basın açıklamalarda bulundu.
Devrim Barçın, konuşmasında, mahkemelerde ciddi bir odacı eksikliği yaşandığına dikkat çekti. Mahkemelerdeki dava sayısı artarken odacı sayısındaki eksikliğin giderilmemesinin durumu daha da kötüleştirdiğini dile getiren Barçın, Adli Yıl açılışında Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in de bu duruma işaret ettiğini hatırlattı.

Dilek: Konuya duyarsız kalındı
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ise bu konuda uzun süredir girişim başlatıldığını ancak hükümetin konuya duyarsız kaldığını savundu.
Kendilerine sorunun çözüleceği sözünün verildiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini dile getiren Dilek, bu durum nedeniyle mahkemelerin de verimsiz hale geldiğini kaydetti.
Odacı kadrosundaki eksiklik nedeniyle dün Lefkoşa ve Girne kaza mahkemelerinde odacıların katılımıyla grev yapan KTAMS ve KAMU-İŞ, eylemin bugün de aynı şekilde süreceğini bildirdi. İki sendikanın ortak açıklamasında, “hükümetin olumlu adım atmaması” nedeniyle iki kaza mahkemesindeki odacıların bugün de tam gün grevde olacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473