banner564

Bu memleket sahipsiz mi

Kırılan kırıldığı yerde kalıyor, çöpler yollara dökülüyor, ağaç boyuna ulaşan kuru otlar temizlenmediği için uyarı levhaları görülmüyor

Bu memleket sahipsiz mi
banner598

Abdullah SUİÇMEZ

   Kuzey Kıbrıs’ta çevre kirliliği gittikçe artarken, yetkili makamların olanı biteni görmezden gelmesi ve herhangi bir önlem almaması hem vatandaşları üzüyor, hem de turizme ağır bir darbe indiriyor. Trafik kazalarının arttığı ülkemizde kırılan koruyucu bariyerler ve trafik ikaz levhaları olduğu yerde bırakılıyor, tamir edilip yerine konmuyor.
   Ayrıca yol kenarlarında ağaç boyuna gelen kuru otlar hem yangına davetiye çıkarıyor, hem de ikaz levhalarının önünü kapatıyor. Ciddi tehlikeler içermesine karşın bunları da gören ve önlem alan olmuyor. 
   Ülkenin denetimsizliğinden yararlanan bazı insanlar ise evde ve iş yerindeki çöpleri tarihi ve turistik bölgelere atıyor; bu şekilde çok kötü bir manzara oluşturuluyor.
   Yol kenarlarına araba lastiklerinden tutun, şilte, yorgan, battaniye, cam ve plastik şişe, kırık dökük oyuncaklar, sandalye ve masalar atılıyor.
   Karayolları, Çevre Dairesi ve belediyelerin işbirliği yaparak çevre felaketine karşı önlem almaları gerekirken, bu yönde herhangi bir adımın atılmaması herkesi kaygılandırıyor.
   Uzun süreli tatile çıkan KKTC Meclisi’nin de bir an önce toplanması ve caydırıcı ceza öngören yasaları geçirmesi gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2023, 02:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 11 ay Önce

Altımızdaki Toprakların SAHİBİNİN Kim olduğunu gerçekten bilmeyen mi var ??

niyazi  AUSTRALIA
niyazi AUSTRALIA - 11 ay Önce

KKTC PEOPLE ARE PIGS I HAVE SEEN IT WHEN I LIVE THERE

Neco Uk
Neco Uk @niyazi AUSTRALIA - 11 ay Önce

Piss off son of a bitch..

Ck
Ck - 11 ay Önce

Ewet

Neco Uk
Neco Uk - 11 ay Önce

Piss off son of a bitch..

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474