Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay hükümetin sosyal sigorta primlerinin yüzde 65’ini ödemediğini söyleyerek sigortalı çalışanların sağlık hizmeti alamadığını savundu. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Özersay, “Sosyal sigorta primlerinin yüzde 65’ini ödeyeceklerini bir müjde diye duyurmuşlardı hatırlıyor musunuz? İşveren katkı payının yüzde 35’lik kısmını ödemiş olmasına rağmen hükümetin ödeyeceğini açıkladığı yüzde 65’ler yatırılmadığı için sigortalı çalışanlar hastaneye gittiklerinde sağlık hizmeti alamadılar, “sigorta yatırımlarınız eksik” yanıtını aldılar. Şimdi bu sorumsuzluk nedeniyle çalışanlar sağlık hizmetinden yararlanamıyorlar ve mağdurlar. Madem ki ödeyemeyecektiniz ve bir hesap kitap yapmamıştınız ne diye söz verdiniz? Ne diye böyle bir beklenti yarattınız” dedi.
Özersay, asgari ücret belirleneceğinde işverene sosyal sigorta desteği verilmezse hem işten çıkarmaların yaşanacağını hem de piyasanın daha da zamlanacağını söyledi.
Özersay açıklamasının devamında şunları aktardı, “Sucuoğlu başkanlığındaki hükümetin Bakanlar Kurulu tarafından işverenlere yönelik prim desteği için yasa gücünde kararname çıkarılmıştı. Kararname 02 Nisan 2022 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanan yasa gücünde kararnamede; Ülkemizde yaşanan Corona (Covid-19) nedeniyle çalışma hayatında meydana gelen olağanüstü koşullar ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle ülke ekonomisi olumsuz yönde etkilenmiş ve faaliyetlerini sürdüren işletmeler ödeme güçlüğü içine girdiği; İşyerlerinde fiilen çalışan sigortalıların mevcut işyerlerinde devamlılığının sağlanması amacıyla sosyal sigorta primlerinin bir oranının karşılanması ihtiyacı doğduğu; bu çerçevede Mart 2022 - Ağustos 2022 dönemi boyunca işletmelerin sosyal sigorta prim oranlarının bir kısmı olan işveren katkı payının %65'lik kısmının karşılanması amacıyla Yasa Gücünde Kararname hazırlandığı belirtilmiş. İşveren sigorta prim katkı payı olan yüzde 11'lik kısmın rakamsal olarak karşılığı 770 TL’ydi. 770 TL tutarındaki işveren sigorta prim katkı payının yüzde 65'lik kısmı olan 500.5 TL olarak hesaplanmıştı.
Aktif sigortalıların işveren prim kalktı payının yüzde 65'lik kısmı devlet tarafından yatırılmamasından dolayı hasta olan aktif sigortalılar hastane hizmetlerinden faydalanamamaktadırlar. Düşünebiliyor musunuz?”
Çalışanlar sağlık hizmeti alamıyor
Özersay, hükümetin sosyal sigorta primlerinin yüzde 65’ini ödemediğini söyledi
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER


Bırak yalanı dolanı bir ultrasona eko ya ne zamana gün veriliyor öğleden sonra doktorların hangi özel hastanelerde Fink atıyor tahliller hangi anlaşmalı laboratuarlara gonderiliyor