banner564

Çok heyecanlıydı

Dışişleri Bakanı Taçoy, görevi devraldığı Ertuğruloğlu’nun bilgi ve deneyimlerinden her zaman faydalanacağını söyledi

Çok heyecanlıydı
banner598

Dışişleri Bakanı olarak atanan Hasan Taçoy, düzenlenen törenle Dışişleri Bakanlığı görevini Tahsin Ertuğruloğlu’ndan devraldı.
Dışişleri Bakanlığı’nda saat 11.00’de yer alan görev devir teslim töreninde konuşan Ertuğruloğlu, Taçoy’a görevinde başarılar diledi ve Taçoy’un Bakanlığın sorumluluklarını hakkıyla yerine getireceğine inandığını söyledi.
Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevini hiçbir zaman bir ego tatmini olarak ve makam hırsı ile yapmadığını kaydeden Ertuğruloğlu, bir milli davanın gereklerinin ne olduğunun bilinci ve bu gerekleri yerine getirme kararlılığıyla görev yaptığını dile getirdi.
Dışişleri Bakanlığı’nın başka bakanlıklara benzemediğini, devletin temsiliyet makamı olduğunu belirten Ertuğruoğlu, vatandaşın günlük yaşantısını etkileyen bir bakanlık olmadığı Dışişleri Bakanlığı’nın öneminin pek algılanabilmiş bir bakanlık olmadığını söyledi.
Kıbrıs Türkü’nün devlet sahibi bir halk olduğu gerçeğini hazmedemeyenlerin Dışişleri Bakanlığı’na  “böyle bir bakanlığa ne gerek var” diye baktığını dile getiren Ertuğruloğlu, “Dolayısıyla devlet sahibi bir bir halk olduğumuzu kabul etmeme ve bizi bir toplum-cemaat olarak görme yanlışına düşerler” dedi.
Ertuğruoğlu Taçoy’a başarının yanında Dışişleri Bakanlığı’nın rolünü ve önemini hazmedemeyenlerin önüne çıkaracağı sorunlara yönelik sabır da diledi ve bunların üstesinden geleceğine inandığını belirtti.

Taçoy: Abim diye hitap ettiğim… 
Hasan Taçoy da daha önce 3 Bakanlık devraldığını ancak hiçbirinde bu denli heyecan duymadığını söyledi.
Abim diye hitap ettiği Ertuğruloğlu’ndan görevi devralacak olmanın kendisini hem üzdüğünü hem de mutlu ettiğini belirten Taçoy, Ertuğruloğlu’nun tecrübesini ve Kıbrıs konusundaki bilgi birikimini kendisiyle paylaşacağını bilmesinden dolayı gurur içerisinde olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanlığı’nın bir devletin bakanlığı olarak üzerine aldığı görevi ne isterse olsun yerine getirmesi gerektiğini belirten Taçoy, 2000’li yılların başında Annan Planı tartışmaları içerisine girildiğinde  “Ben devlet aldım toplum devretmem” diyen Tasos Papadopulos’un mantığına mütekabiliyet mantığıyla bir yanıt verilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi: “Bu yanıt bu bakanlıktadır bu bakanlık bu yanıtı verir. Biz bir devletiz ve bu devletin hakkını verebilmek için elimizden geleni var gücümüzle yapacağız” dedi.
Dışişleri Bakanlığı’ndaki deneyimli ve bilgili bürokratlarla çalışmanın ayrı gururunu taşıyacağını da kaydeden Taçoy, aklında olan bir sürü iş olduğunu, Ertuğruloğlu’nun görüşlerine de başvuracağını ifade etti.
Konuşmaların sonunda Taçoy, Ertuğruloğlu’na anı olarak bir tablo hediye etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473