banner564

“Sosyal patlama olacak”

DP Lideri Denktaş, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın toplumsal huzuru bozacağını savundu

“Sosyal patlama olacak”
banner598

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın içerisinde “çok ciddi şekilde toplumsal huzursuzluk yaratacak ve ülke demokrasisini geriletecek” maddeler bulunduğunu savundu. 
Serdar Denktaş yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan işbirliği anlaşmasını değerlendirdi. 
“UBP-HP hükümetinin kuruluş nedenleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor” diyen Denktaş, anlaşmayı madde madde ele alarak değerlendirmelerde bulundu. 
Maliye Bakanlığı Gnelgesi uyarınca Bkanlığın onayı olmaksızın toplu iş sözleşmesinin zaten imzalanamayacağını ifade eden Denktaş, şunları kaydetti:
“4’lü hükümet döneminde BRT ve Kıb-Tek bu kurala uymamıştır. Bu nedenle Maliye ve iki kurum arasında sorun yaşanmıştır. Bu durumun tekrar etmemesi için 4’lü koalisyon hükümeti gerekli tedbirleri almıştı. Halen yürürlükte olduğuna inandığım ve kendi inisiyatifimiz ile yayınladığımız Genelgenin varlığına rağmen bir ‘Uluslararası Antlaşmanın’ içerisinde KKTC Hükümeti üzerinde yaptırım şeklinde böylesi bir maddenin konması ne etik ne de diplomatik açıdan doğrudur.
TİS imzalanmaması durumunda da ek tahsilatların geçerliliğinin devam etmemesi hususu sendikaları uzlaşmaya zorlama ve aşırı talepleri geri çekmelerini sağlamak için bu metne dahil edilmiştir.
Bu konu 4’lü koalisyon hükümeti dönemi gündemimize gelmemiş yeni bir unsurdur. Bu noktada sendikaların makul talepleri de hükümetin kabul etmemesi durumunda veya siyasi nedenlerle reddetmesi durumunda, tüm tahsilatların ortadan kalkması gündeme gelecek ve bu durum sosyal patlama ile sonuç verebilecektir. 
Çok açık bir şekilde ‘sendikal faaliyetlerin durdurulması ve sendikaların kapatılması’ yönünde bir madde yazılarak daha samimi bir yaklaşım sergilenebilirdi. Çalışanın hakkını korumakla sorumlu olan sendikal hareketin gücünü kırmaya yönelik bu unsuru kabul etmem mümkün değildir…”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

bu ......, KOLTUKTA OTURSAYDI EĞER BAKAN OLARAK, BU DEMEÇLERİ VERMEYECEKTİ !


İNADINA HER ALLAH'IN GÜNÜ, ATEŞLERİ KÖRÜKLÜYOR, KERTENKELE SURATLI YERDEN BİTME CÜCE.ÖNCE, GECE KULUBU ALTINDA AÇTIRDIĞI İLK KERHANELERİN HESABIN VERSİN BU İFRİT.

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

FUHUŞ PATLAMASI VAR,UYUŞTURUCU PATLAMASI VAR, KUMAR VE FAİZ PATLAMASI VAR,


HABERİ VAR MI İFRİTİN????????

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474