banner564

Derin sorgulama

Bir ihbarı değerlendirerek harekete geçen Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri, insan kaçakçılığı iddiasıyla 4 kişiyi tutukladı

Derin sorgulama
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri aldıkları ihbar sonucu kiralık bir aracı durdurdu, araç içerisinde tespit edilen Rasvı Ahamed ile Abdullah El Mamun’un evleri arandı. Arama sonucu Ahamed’in evinde Bangladeş pasaportları, Mamun’un evinde ise yüklü miktarda para ele geçirdi. Bağlantılı olarak Sayyed Ahmed ve Nahim Miazi’de tutuklandı. Miazi’nin evinde de Bangladeş passaportları bulundu.
Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis memuru  Kazım Sevinç,  22 Nisan 2022 tarihinde 12.00 raddelerinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü CÖŞ ekiplerince,  ZPF 677 plakalı kırmızı renk opel marka araç içerisinde ihbar üzerine yapılan aramada  zanlı 1 Rasvı Ahmed  ile  zanlı 2 Abdullah El Mamun’un tespit edildiğini ve  Abdullah El Mamun’un evinde yapılan aramada   28.075 TL ve 235 Euro ve 1 adet 100 ABD doları tespit edildiğini anlattı.

Ahamed’in evinde Bangladeş passaportları bulundu
Polis, akabinde zanlı 1 Rasvı Ahamed’in evinin de arandığını ve zanlı 3 Sayyed Ahmed’in de ev içerisinde tespit edildiğini aktardı. Polis arama sonucunda  5 adet Bagladeş pasaportunun tespit edildiğini açıkladı.

Kaçak oldukları belirlendi
 Polis, mesele ile ilgili olarak ileri işlem için Lefkoşa Adli şubeye getirilen zanlıların,  yapılan muhaceret izinlerinde ülkemizde izinsiz ikamet ettiklerinin belirlendiğini bildirdi. Polis, zanlı  Nahim Miazi’nin de Lefkoşa' da tespit edilerek tutuklandığını ve evinde  bulunan 4 Bagladeş pasaportundaki şahısların yasal olmayan yollardan GKRY' e geçtiği yönünde bilgi temin edilip konu ile ilgili tahkikat başlandığını söyledi. Soruşturmanın yeni başladığını bildiren polis, mahkemeden süre talep etti.
Huzurda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474