banner564

Destek sözü verdi

Bakan Besim, Laporoskopik Fıtık Onarımı Kursu’nun açılışına katıldı

Destek sözü verdi
banner598

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Cerrahi Derneği tarafından Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde düzenlenecek Laporoskopik Fıtık Onarımı Kursu açılışına katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Besim konuşmasında derneğin kuruluşunu önemsediğini, bilgi ve tecrübelerin bir araya gelmesi bakımından dernek çalışmalarını takdirle karşıladığını belirtti.
Besim, “Sağlık Bakanlığı olarak yapacağınız tüm etkinliklerde yanınızda olacağız, faaliyetlerinizi mümkün olduğunca destekleyeceğiz. Kuzey Kıbrıs’ta cerrahide bu tip çalışmaların yaygınlaşması, cerrahların daha sık bir araya gelmesi, mesleklerini daha çok tartışması ve konuşması bana göre çok değerli ve anlamlıdır” dedi.
Konuşmasında ülkede yaşanan ekonomik kriz ve hükümetin aldığı tedbirlere de değinen Besim, sağlıkta tasarrufa gidilemeyeceğini ancak zor günlerin atlatılması için herkesin sorumluluğu paylaşması gerektiğini söyledi.
Açılışta konuşan Prof. Dr. Hasan Besim de düzenlenen kursun derneğin ilk aktivitesi olduğunu dile getirerek, fıtık onarımının cerrahide yapılan en sık ameliyat olduğuna işaret etti.
Kıbrıs Türk Cerrahi Derneği Başkanı Dr. Mehmet İnan da, 2008 yılında kurulan derneğin çalışmalarına bir süre ara verdiğini ve yeniden faaliyete geçtiğini ifade etti.
Sağlıkta yaşanan sorunlara da değinen İnan, endoskopi cerrahisinin gelişmesinin avantajlarına vurgu yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473