banner564

Diplomalar bulunamadı

Şerif Avcil’in ardından aile yakınları Şahin Avcil ve eşi Melek Avcil de tutuklandı

Diplomalar bulunamadı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden yolsuzluk ve sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yakın koruması Şerif Avcil’in ardından abisi Şahin Avcil ve yengesi Melek Avcil de tutuklandı. Zanlılar dün 
Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. 
Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis çavuşu Bilger Koral mahkemeye bulguları aktardı. 
Polis, geçtiğimiz gün mahkemeye çıkarılan ve hakkında 6 gün tutukluluk alınan zanlı Şerif Avcil’in evinde yapılan aramada bir kitap içerisinde Melek Avcil’e ait Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde 4 yıllık İşletme Yönetimi eğitini aldığını gösteren öğrenci belgesi bulunduğunu açıkladı. Polis, Melek Avcil’in lisans mezunu gibi gösterildiğini ifade etti. 
Koral, zanlı Şahin Avcil’in de aynı şekilde 4 yıllık İşletme Yönetimi mezunu gösterildiğine dair belge bulunduğunu aktardı. 
Zanlıların diplomalarını polise vermediğini kaydeden Koral, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Polis, aranan emareler olduğunu belirterek, zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.
Fotoğraf: Gadara medya
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kaptan
Kaptan - 1 ay Önce

Türkiye'de araştırma yapsınlar Internetden kopyala yapıştır diplomaları tespit etsinler. Sözde yabancı ülkelerden alınmış gösterilen diplomalara baksınlar. Bir tane bilimsel makalesi olmayan ve olanların da hırsızlık ve şikeli olduğunu görsünler.

Fatma Genç
Fatma Genç - 1 ay Önce

New port üniversitesinin Türkiye'de denkliği olmadığı halde aile danışma merkezi ve psikolojik danışmanlık ofisi açanların olduğunu ve seminer, konferans verdiklerini duyuyoruz..Bu yasal mı? Türkiye'de legal olmayan çalışmalar tesbit edilebilir, araştırmalar yapılabilir. Sahte diploma ile kadrolu öğretmen, doktor duyduk ama artık teknoloji ilerledi, bunları tesbit etmek zor olmamalıdır.

Eniste
Eniste - 1 ay Önce

Denetim yok, YÖK e devredilmeli, tüm üniversiteler YÖK e bağlansın, KKTC de hiçbir konuda denetim yok, halka yazık

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474