banner564

‘Dolandırılan biz olduk’

Sahte sözleşme iddiasıyla 4 günlük tutukluluğun ardından dün serbest kalan iş adamı Vakkas Altınbaş; iftiraya uğradıklarını iddia etti

‘Dolandırılan biz olduk’
banner598

 Suna ERDEN

Ölmüş bir şahsa ait arazileri sahte evrakla aldığı iddia edilen iş adamı Vakkas Altınbaş, dört gün süren tutukluluğun ardından dün teminatla serbest kalır kalmaz bazı iddialarda bulundu. 
Mahkemenin öngördüğü toplam 800 bin TL’lik kefalet senedini yatıran Altınbaş, serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada dolandırıldığını iddia etti.
Gözaltına alınmalarının ardından para alma ve para operasyonu olduğunu iddia eden Altınbaş, “Malı almaktan vazgeçtik, paramızı kurtarmak istedik. İftiraya uğradık” dedi.
Sahte evrakla hayatta olmayan Hüseyin Cahit’in arazilerini aldıkları iddia edilen ülkenin tanınan iş adamlarından Vakkas Altınbaş, yeğeni Mehmet Altınbaş, şirketinin avukatı Refet Uzun, tasdik memuru Kemal Yorgancıoğulları ve suçla bağlantılı Ahmet Bayraktar hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
Polis hücresinde 5 gün tutuklu kalan zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyecekleri gerekçesiyle teminata bağlandı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlıların şu anda yurt dışında olan Orkun Altınbaş ile birlikte Hüseyin Cahit’e ait Girne bölgesinde bulunan 18 ayrı koçanlı malları toplam 3 milyon 50 bin Sterlin karşılığında satın aldıklarına dair sahte bir satış sözleşmesi düzenledikten sonra Ahmet Bayraktar’a imzalattıklarını ifade etti.
Polis, zanlıların sözleşmeyi Girne Kaza Mahkemesi’nde tedavüle sürdüklerini belirtti. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade etti.
Polis, zanlılardan Ahmet Bayraktar’ın 2016 yılına ait benzer suçtan sabıkası olduğunu, ayrıca söz konusu mesele ile ilgili daha önceden teminata bağlandığını, diğer zanlıların ise sabıkasız olduğunu ifade etti.
Polis, zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti.
Zanlıların avukatlarının tümü de yurt dışı çıkış yasağı hariç diğer tüm teminat şartlarını yerine getirebileceklerini ifade etti. 

Dündar yurt dışı talebini kabul etmedi
Yargıç Meltem Dündar, Vakkas Altınbaş’ın sahte sözleşme yapılmasını teşvik eden ve menfaat sağlayacak kişi olmasını, zanlı Ahmet Bayraktar’ın 2016 yılına ait benzer sabıkası bulunmasını değerlendirdiğini ifade ederek, teminat şartı belirlerken, ikisini diğer üç zanlıdan ayırdığını söyledi.
Dündar, Vakkas Altınbaş ile Ahmet Bayraktar için ikişer kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. 
Dündar, zanlı Refet Uzun’un sözleşmeyi hazırlayan kişi olduğunu, zanlı Kemal Yorgancıoğulları’nın tasdikleyen şahıs konumunda bulunduğunu ifade etti. Dündar, zanlı Mehmet Altınbaş’ın da sözleşmeye şahit olarak imza attığını belirtti. Dündar, Kemal Yorgancıoğulları, Refet Uzun ve Mehmet Altınbaş için ikişer kefilin 200’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.
Yargıç Dündar, zanlı avukatlarının yurt dışı ile ilgili talebini ise kabul etmedi. Dündar, zanlıların daha sonra yurt dışı çıkış yasağı ile ilgili mahkemeye başvurabileceklerini ifade etti.
Dündar, tüm zanlıların yurt dışına çıkışını da engelledi.

Altınbaş bazı iddialarda bulundu
Duruşmanın ardından teminat şartını yerine getiren zanlılar serbest kaldı. İş adamı Vakkas Altınbaş mahkemede basına açıklama yaptı. “Dolandırıldık” diyen Altınbaş ilginç iddialarda bulundu. Günlerdir basit bir olaydan dolayı tutuklu olduğunu ifade eden Altınbaş,  iftiraya uğradıklarını söyledi. Altınbaş, Halkın bu olaya inanmadığından eminim. Biz kendi paramızın peşinden giderken, dolandırıcılığa maruz kaldık. İki seneden beri takip edilen bir konu sanki yeni gibi gündeme getirildi. Çekimizi alamadık, kurtaralım derken bunlar yaşandı. Biz paramızı kurtarmak istiyoruz dedik. Bizim gözaltına alınmamız bir para operasyonu. Kıbrıs Türk halkı beni biliyor, bir gün suça karışmadım temiz yaşadım. Artık malı verseler de istemiyorum. İtibarımın bozulmadığına inanıyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474