banner564

“Ekonomi canlanacak”

Kamu-Sen ile görüşen Bakan Uluçay, şehirlerde sosyal konut projesi hayata geçirmeyi düşündüklerini açıkladı

“Ekonomi canlanacak”
banner598
 

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’ndan (Kamu-Sen) bir heyet, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kamu-Sen Başkanı Mahmet Özkardaş, Bakanlığa bağlı dairelerin kadrolarının daha verimli çalışması için yeni teşkilat ve kadro yasalarının yapılmasıyla ilgili katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Yeni Kamu Reformu yasasının gündemde olduğu bu zamanda, Bakan Uluçay’ın talimatıyla yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirten Özkardaş, bazı noktaları günceleştirdiklerini, bazı adaptasyonlar yaptıklarını kaydetti ve bunu Uluçay’a sundu.

Göreve yeni geldiği zaman Uluçay’la yaptıkları görüşmenin kendilerini cesaretlendirdiğini, dile getiren Özkardaş, yasa tasarısının ivedilikle hükümete sunulmasını, tasarının ilgili komitelere gitmesini umduğunu kaydetti.

 

Uluçay: Birlikte çalışma yapılacak

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, Kamu-Sen tarafından hazırlanan taslağın Kamu Reformu Yasası’nın Meclis’e sunulmasıyla aynı zamanlara denk gelmesinin ve birlikte Meclis’e sunulabilme ihtimalinin iyi olduğunu kaydetti.

Sivil toplum örgütleri ve sendikalarla ülkenin daha ileriye gidebilmesi için, ihtiyaç duyulduğu alanlarda birlikte çalışmalar yürütülebileceğini dile getiren Uluçay, verdikleri emekten dolayı hem Kamu-Sen ilgililerine hem de Bakanlık’tan çalışmaya katkı koyanlara teşekkür etti.

Uluçay, ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemden geçildiğini, ekonomiyi canlandırmak amacıyla Bakanlar Kurulu’nda bir çalışma yapıldığını dile getirdi.

Uluçay, ev satın almak ya da yaptırmak isteyen ilk alıcılara uygulanan bir takım ücretlerde indirim sağlanmasını, çeşitli finans kuruluşlarıyla da görüşüp uzun vadeli finansman imkanı yaratmayı düşündüklerini anlattı.

 

Ev tamir ve eşya yenilemeye kredi

Şehirlerde bir sosyal konut projesi hayata geçirmeyi de düşündüklerini kaydeden Uluçay, bununla ilgili bir çalışma yapacaklarını, devletin sadece aracılık yapacağını söyledi.

Sahip oldukları evleri tamir etmek ya Restbet da eşyalarını yenilemek isteyenler için de daha uzun vadeli finansman, kredilendirme imkanı yaratarak, bir moral ve motivasyon vermeyi planladıklarını kaydeden Uluçay, bu yönde çalışmaları olduğunu da belirtti.

Uluçay, tarımsal arazilerin bir bütünlük içinde değil de dağınık bir şekilde kullanılmasını istemediklerini, tarım arazilerinde ülkenin ihtiyaç duyduğu ekimin yapılabilmesi için sürekli elde tutulması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Bu konuda da bir tasarruf kullanılacaksa önceliğin eşdeğer sahiplerinde olduğunu düşündüklerini, eşdeğer uygulamalarında hala mağdur olanlar bulunduğunu ifade etti.

 

Uluçay, geçen yıl kiralanan tarım arazisi miktarını bu yıl artırdıklarını ve Haziran ayında bunu yeniden artırarak uygulamaya koyacaklarını da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473