banner564

Elcil: Çözüm şart

Bakan Nami, Kıbrıs konusunda izlenen yol hakkında bilgi KTÖS’ü bilgilendirdi

Elcil: Çözüm şart
banner598
 

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret ederek, genel sekreter Şener Elcil ile görüştü ve Kıbrıs konusunda izlenen yol hakkında bilgi verdi; sendikanın görüş ve düşüncelerini dinledi.

KTÖS toplantı salonunda yer alan görüşmede, Dışişleri Bakanı Nami’ye Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel eşlik etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, görüşmede yaptığı konuşmada, ülkede en sıcak konunun Kıbrıs sorunu olduğunu ifade ederek, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili 2004 yılında referandum süreciyle sonuçlanan bir dönem yaşandığını ve o dönemde de Nami’nin bulunduğu kurumlarda çok sıkı işbirlikleri yaptıklarını anımsattı.

 

“İki tarafa da görev düşüyor”

Elcil, şimdi de aynı şekilde Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili süreci yakından takip ettiklerini, gelişmelerin de 2004’ten daha ileri olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk toplumunun yaşadığı ekonomik sosyal siyasal sorunların temelinde Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün yattığını savundu.

Bu açıdan Kıbrıs sorununun bir an evvel varılan ilkeler, zirve anlaşmaları ve BM kararları çerçevesinde “Federalizim temelinde çözümü” için gereken şartların uygun olduğu düşüncesinde olduklarını Jokerbet belirten Elcil, bu açıdan her iki tarafa da büyük görevler düştüğüne işaret etti.

 

“Başı dik yaşayabilmek”

Elcil, Özdil Nami’nin Kıbrıs konusunda ciddi bir gayret sarf ettiğini, sendika olarak kendisini basından ve yaptıkları görüşmelerden yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Sorunun çözümü bizim açımızdan çok önemlidir. Kıbrıs Türk toplumunun bu topraklarda tutunabilmesi ve varlığını devam ettirebilmesi için, bir Kıbrıslı Rum kadar siyasi eşit ve bu ülkede başı dik yaşayabilmesi için çözüm şarttır diye düşünüyoruz. O açıdan tüm gayretimizi çözüm bulunabilmesi için ortaya koymamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Nami: Var gücümüzle çalışıyoruz

Dışişleri Bakanı Özdil Nami de, Dışişleri Bakanlığı olarak bakanlığın faaliyetlerini en üst düzeyde yerine getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını; başta gelen konunun da Kıbrıs konusu olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğine saygı duyan, her türlü hak ve çıkarına saygı duyan kapsamlı bir çözümü süratle elde etmek, buna ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Nami, bu çalışmaların sadece hükümet ve devlet yetkilileri seviyesinde olamayacağını, tüm sivil toplum örgütleri ve halkın, herkesin katkısıyla ancak olumlu bir yere varabileceğini ifade ederek, 2004 süreci hatırlanacak olursa, tüm toplumun destek ve omuz verdiği bir süreç neticesinde Annan Planı Referandumuna en sonunda gidilebildiğini anımsattı.

 

“10 yılda yeni gerçekler çıkarıldı”

Nami, “O zaman özlediğimiz çözümü elde edemedik, Rum tarafının ‘hayır’ oyu yüzünden… O zamandan geçen 10 yıl her iki tarafa da yeni gerçekleri ortaya çıkardı, birçok yeni unsur artık gündemdedir” dedi.

Bunlardan başta geleninin; ada etrafında bulunan doğal kaynaklar olduğunu, diğerinin; adanın her iki yanında yaşanan derin ekonomik kriz ve her iki tarafta yaşanan siyasi, ekonomik bunalımın üst noktada olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473