banner564

İzcan: Taraflar zamana oynamasın

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Türk ve Rum liderlerini “müzakerelere bir an önce kaldığı yerden başlamaya” çağırdı.

İzcan: Taraflar  zamana oynamasın
banner598

Yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının bir taraftan erken çözüm için mesajlar verip öte taraftan KKTC’nin statüsünün yükseltimesinden ve iki ayrı egemenlikten bahsettiğini kaydeden İzcan, “Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’deki AKP iktidarı ortak açıklamaya ilişkin iki egemenlik ısrarı ile aslında masaya konfederasyonu koymakta ve müzakere sürecinin başlamasının önüne taş koymaktadırlar” dedi.

 

Kıbrıs Rum tarafının ise, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle elini zayıf hissetiği için çözüm sürecini erteleyerek daha güçlü olacağı koşullarda masaya oturmanın hesabını yaptığını kaydeden İzcan, Kıbrıs Rum tarafının zamana oynamaya dönük politikasını kabul edilemez olarak niteledi.

 

“Egemenlik tek ve bölünmez olmalı”

Federasyonlarda egemenliğin tek ve bölünmez olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının da bunu öngördüğünü vurgulayan İzcan, iki ayrı devletin egemenliğine dayalı konfederasyonun mümkün olmadığını, bunun “çözüm istemiyoruz” demenin farklı bir biçimi olduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federasyonun mümkün olan tek çözüm şekli olduğunu yineleyen İzcan, çözüm karşıtı ayrılıkçı politikaların Kıbrıs Türk toplumunu yok olmakla karşı karşıya getirdiğini, gelinen aşamada erken çözümden başka çıkış yolu bulunmadığını ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474