banner564

Gönlündekini seslendirdi

Bakan Aziz Gürpınar, üçlü kararname sisteminin daraltılması, müşavir sisteminin ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı

Gönlündekini seslendirdi
banner598
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, üçlü kararname sisteminin daraltılmasını, müşavir sisteminin ortadan kaldırılmasını, insanların görev ve sorumluluklarını siyasi etkilerden arınmış şekilde yürütülmesini sağlayacak bir kamu rejimi yaratılması için çalışıldığını vurgulayarak, Yeni Kamu Görevlileri Yasa’nın hayata geçirilebileceğine inanç belirtti.

Bakan Aziz Gürpınar, dün, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Özkardaş, yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nda itiraz ettikleri ve değiştirilmesini istedikleri maddeler hakkındaki görüşlerini hem sözlü hem de yazılı olarak Bakan Gürpınar’a ileti.

 

Özkardaş: Çekincelerimiz var

Kabulde ilk sözü alan Mehmet Özkardaş, yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın 2005’ten beri tartışıldığını, tasarının 5 kez değiştirildiğini vurguladı.

Taslağın sendikalar ile hükümetteki uzmanların katıldığı birçok toplantı sonrasında Bakanlar Kurulu’na gönderildiğini, Bakanlar Kurulu’ndan geçen taslağın Meclis’in ilgili alt komitesine havale edildiğini anımsatan Özkardaş, “Taslakla ilgili bazı çekincelerimiz var” dedi.

Mehmet Özkardaş, Bakan Gürpınar’dan konuyu hükümetin bilgisine getirmesini isteyerek, “İş barışını koruyacak Betpas ortak paydalarda buluşabileceğimize inanıyorum” ifadesine yer verdi.

 

Gürpınar: Yasa ile kamuda reform olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar kabuldeki konuşmasında, yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın kamudaki reformun önemli bacağını oluşturduğunu vurgulayarak, taslak hakkında bilgi verdi.

Gürpınar, mevcut yasadaki bazı hususların tasarıda güncelleneceğini, tadil edileceğini ifade ederek, taslakta üçlü kararname sisteminin daraltılması, müşavir sisteminin ortadan kaldırılması gibi yeni düzenlemeler olduğunu yineledi.

 

Taslak sendikalarla tartışılacak

Taslağın son dönemdeki yoğun çalışmayla olgunlaştırıldığına işaret eden Gürpınar, Taslağın Meclis Alt Komitesi’nde ilgili sendikalarla enine boyuna tartışılacağını kaydetti.

Özkardaş’ın aktardı çekinceleri değerlendiren Aziz Gürpınar, kamuda yetkili 2 sendikanın hükümetle toplu görüşmeye oturmasının mevcut Kamu Görevlileri Yasası’na belirtildiğini anımsatarak şöyle dedi:

“Bu uygulamanın devam etmesinde bir sakınca görmüyorum. Yasaya girmeden önce de bu toplu görüşmeler yapılabilmekteydi, Bunun yasaya girmemiş olması durumu tamamen berhava etmez.

Ancak benim tercihim yine yasada yer almasıdır. Bunun Komite aşamasında ele alınıp düzenlemek mümkündür.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473