banner564

Emekçilerin hakkı korunacak

Hür-İş başkanlığına getirilen Serdaroğlu, ilk icraatının, asgari ücret masasının toplanması için olacağını söyledi

Emekçilerin hakkı korunacak
banner598

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda, Hür-İş Genel Başkanlığına Ahmet Serdaroğlu getirildi. Serdaroğlu, ilk icraatının, asgari ücret masasının toplanması için olacağını söyledi.
Lefkoşa’da yer alan genel kurul, Hür-İş çatısı altında yer alan 8 sendikanın katılımı ve Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin’in yaptığı konuşmasıyla açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına Yakup Latifoğlu seçildi. Latifoğlu, ülkede yaşanan ekonomik krize işaret ederek, sendikaların çalışanların haklarını korumasının önemine değindi.
Hür-İş Genel Başkan Vekili, Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu da genel kurulda yaptığı konuşmada, üyelerin kendisine verdiği vekillik görevini bugüne kadar yürüttüğünü ifade etti ve kendisine gösterilen güvene teşekkür etti. 
Emeğin emekçinin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını vurgulayan Serdaroğlu, emeğin ve emekçinin sesini her alanda duyuracaklarını söyledi. 
Koltuklara birilerinin adamı olmak için değil emeğin emekçinin hakkını korumak için aday olduklarını ifade eden Serdaroğlu, “ne ezen ne ezilen” insanca yaşamak için yola devam edeceklerini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473