banner564

Emirnameye aykırı

İskele’deki Doğu Akdeniz Üniversitesi arsaları sakinleri yapılaşmayı protesto amaçlı eylem düzenledi

Emirnameye aykırı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arsaları sakinleri dün emirnameye aykırı yapılaşma iddiası ile bir eylem yaptı. En fazla 2 kat çıkılabileceği İskele’nin Kocatepe Bölgesi’nde, bir inşaat şirketinin her biri 5 kattan oluşan 36 daireli 4 apartman inşaatı başlatması bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Bölge sakinlerinin dün sabah gerçekleştirdiği eylemde, DAÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mürüde Çelikağ basına bir açıklama yaptı.
Mürüde Çelikdağ, İskele Belediyesi’ne bağlı Kocatepe DAÜ arsalarında bir inşaat şirketine ait 4 adet arsa üzerine 5 kattan oluşan 36 dairelik 4 adet apartman projesi yapılmasının planlandığını ileri sürdü. Bölgede en fazla 2 kata izin olduğu gerekçesi ile inşaatın 2 Kasım 2022 tarihinde, İskele Belediye’si tarafından durdurulduğunu belirten Çelikdağ, inşaatta faaliyetin geçtiğimiz günlerde yeniden başladığını söyledi.
Çelikdağ, bölgenin çevre yapısının da bozulacağına dikkat çekerek mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ve hukuksal haklarını da kullanacaklarını dile getirdi.


 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
DEMET MUSLU
DEMET MUSLU - 12 ay Önce

Hangi sorumsuz, arkasi kuvvetli , her turlu kanuna ve cevre hakkina , bolge sahiplerine saygisi olmayan bir sahis veya sirket veya her ne ise Boyle bir sey yapabilir ve hangi akli basinda bir merci buna izin verebilir ??? Kendinize gelin .

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474