banner564

Engeller aşılmalı

Bakan Berova’ya sorunlarını aktaran Günay Kibrit, “36 engelli özel sektörde istihdam edildi; 600’ü iş bekliyor” dedi

Engeller aşılmalı
banner598
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti. Berova, engellilere mesleki eğitim verilmesinin önemine işaret ederek bu konuda Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ile istişare ederek bir yol haritasının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim ve Kültğr Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Berova ziyarette Dernek Başkanı Günay Kibrit ve dernek üyeleriyle görüştü.
Bakan Berova’ya ziyarette Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç eşlik etti.
Günay Kibrit ise Bakan Berova’nın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, hükümetin, engellilerin sıkıntılarının aşılması adına derneğin ürettiği düşüncelere olumlu bakıp destek vermesinin memnun verici olduğunu söyledi.
Eğitimin önemine değinen Kibrit, engelli bireylerin var olan sistemde yeterli eğitim alma imkanına ulaşamadığını ayrıca mesleki teknik öğretimin içerisinde yer alan meslek eğitimlerinden yararlamak istediklerini, bunun olması için bakanlığın desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Komite çalışmaları sonucunda özel sektörde çalışan engelli bireylerin yatırımlarının belli bir yüzdeliğinin devlet tarafından karşılanacağı kararı alınmasının engelli bireylerin özel sektörde iş bulma imkanını ve işe alınma şansını artırdığını da ifade eden Kibrit, şu an 36 engellinin özel sektörde istihdam edildiğini, 600’nün ise iş beklediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473