banner564

‘Eşdeğer’ sorunu bitmedi

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin güneyde bıraktıklarına karşılık KKTC’de mal alabilmesi gerektiğini söyledi

‘Eşdeğer’ sorunu bitmedi
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıslı Türklerin hak ve hukuk çerçevesinde Güney Kıbrıs’ta bırakılan mallara karşılık KKTC’de mal alabilmesi gerekir” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, eşdeğer sahibinin hakkının başka yerlere dağıtılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin eski Genel Müdürü Taner Derviş ve beraberindekileri kabul etti.
Güney Kıbrıs’tan gelen ve KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin yeniden Güney Kıbrıs’a yerleşme gibi bir hedef içerisinde olmadıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Her ne kadar herkes eski yerini özlese de, Kıbrıslı Türkler antlaşma olsun da Güney Kıbrıs’taki eski yerimize yerleşelim demiyor. Hiçbir Kıbrıslı Türk 1974 öncesine dönmeyi istemiyor” diye konuştu.
Kıbrıslı Türklerin, hak ve hukuku çerçevesinde Güney Kıbrıs’ta bırakılan mallara karşılık KKTC’de mal alabilmesi gerektiğine vurgu yapan Tatar, siyasi mücadelenin sonucunda halk olarak keyfiyet olmadan zorunlu olarak kuzeye yerleşildiğini belirterek, mal alırken Güney Kıbrıs’taki mallarından feragat ettiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, eşdeğer sahibinin hakkının başka yerlere dağıtılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade ederek, bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini; anayasal bakımdan herhangi bir hata yapılmaması için de elimizdeki kamu mallarının eşdeğer sahiplerinin hakkı olarak da değerlendirilmesinde büyük fayda olduğunu dile getirdi.

Derviş: Çözüm bekliyoruz
Taner Derviş ise Anayasa’nın, "terk edilmiş malların eşdeğer sahiplerine verilmesini" içermesine rağmen Ombudsman raporuna göre dağıtılan malların göçmen olmayan ve hak sahibi olmayanlara da verildiğini belirtti.
Taner Derviş, Güney Kıbrıs’ta kalan malların değerinin bu şekilde düşürüldüğünü dile getirerek Cumhurbaşkanı Tatar’a bu konunun çözülmesini beklediklerini iletti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Veli Acisu
Veli Acisu - 2 yıl Önce

48 yıldır bekleriz atalarımız rahmete kavuştu bir an önce bu sorunun halledilmesi gerekir ama sanmıyorum. Eskilerden bir laf vardır Kudali bale Kudali Hayırlı günler dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473