banner564

Eylemin zamanı değil

Ülkede vaka sayıları artarken doktorların 3 hastanede eylem yapması halktan sert tepki görüyor

Eylemin zamanı değil
banner598

Suna ERDEN
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) üç hastanede başlattığı eylemler devam ediyor. Devlet doktorları dün de Girne Akçiçek Hastanesi’nde eylem yaparak poliklinik hizmetlerini yavaşlattı. 
Ancak Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Girne Akçiçek’te dünkü poliklinik kayıtlarına göre 13 doktor 196 hastayı muayene etti.
Coronavirüs vakalarının hızla arttığı bir dönemde doktorların greve gitmesi kamuoyundan sert tepki görürken Tıp-İş Başkanı Mustafa Taşçıoğlu dün tv2020’de ‘Gündem Özel’ programına bağlanarak eylemin gerekçelerini anlattı. 
Taşçıoğlu “Buradan uzlaşı çağrısı olursa Sağlık Bakanı ile görüşmeye var mısınız?” sorusuna “evet varız” yanıtını verdi ve dün yaşadığı bir olayı anlattı. 

Hakkımızı istiyoruz
Eylem gerekçelerinden bahseden Taşçıoğlu, acil ve yataklı servislerin hizmet verdiğini ifade ederek, sadece poliklinikleri çalıştırmadıklarını söyledi. Taşçıoğlu, şunları söyledi:
“Haklarımızı talep ediyoruz. Tüm dünyada sağlık çalışanları el üstünde tutulurken, bizim haklarımız budanıyor. 6 aydır ödenmeyen ek mesailerimiz var.  Biz ek mesailerin yasal sürede ödenmesini bekliyoruz. Sağlık çalışanları maddi ve manevi sorunlarla boğuşuyor. Biz sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini istiyoruz. Kaç uzman doktor var. Salgın hız kazandı ancak yetkililer duyarsız kalıyor. 

Bana hakaret etti
Taşçıoğlu “Buradan uzlaşı çağrısı olursa Sağlık Bakanı ile görüşmeye var mısınız?” sorusuna “evet varız” yanıtını verdi ve dün yaşadığı bir olayı anlattı;
“Sağlık Bakanı ile telefonda görüştüm. Bizden eylemi kaldırmamızı istedi.  Biz ‘bir araya gelelim oturalım, yapacaklarınızı deklere edin’ dedik. Bana hakaret etti. Bu dava konusu olacak. Sağlıktaki sorunları bu zihniyetle mi çözeceğiz.” 

Doktorlar eyleme rağmen hizmet verdi
Bu arada eyleme rağmen Girne Akçiçek’te dünkü poliklinik kayıtlarına göre 13 doktor 196 hastayı muayene etti.
Cerrahi Polikliniğinde Dr. Seral Çağman 10 hasta
Çocuk servisinde Dr. Canan Zaimoğlu 10 hasta
Çocuk Polikliniğinde Dr. Hasan Billur 35 hasta
Diş Polikliniğinde Dr. Zühtü Baysen 2 hasta
Diş Polikliniğinde Dt. Hakan Uluç 6 hasta
İlaç Polikliniğinde Dt. Bahar Soydan 11 hasta
Göğüs Hastalıkları Polikliniğinde Dr. Ali Fırıncıoğulları 18 hasta
Göz Polikliniğinde Dr. Fevziye Özdavut Aslan 19 hasta
Kadın Doğum Polikliniğinde Dr. Vasfiye Kunter 25 hasta
KKB Dr. Tunis Özdanoğlu 28 hasta
Psikoloji Polikliniğinde Dr. Gülşen Özgür 1 hasta
Üroloji Polikliniğinde Dr. Erkan Emekçi 10 hastaya baktı.  

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 11:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

TC de bir doktor 80 100 hasta bakıp akşam mesai dışı çalışma yapıp bir de nöbet tutuyor muayenehane yok bir şey yok yarım gün gezeleyip öğleden sonra özel hastanelerde gezmiyor KKTC de akşam acile bile uzman gelmiyor Girne akcicekte röntgen den tut laboratuara her şey sırasıyla özele ginderiliyor siz sağlığı özel hastane laboratuar artı her duzenbazligin yapıldığı tüp bebek işine baglamissiniz TC de kaç tane KKTC kökenli doktor var kendilerinden özveri yapıp 2 şer ay memleketlerinde hizmet versinler ama nerde protestodan her halta muhalefetten başka ne işe yararsiniz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473