banner564

Faydalı oldu

Çatalköy’ü Geliştirme ve Kültür Derneği Beylerbeyi İlkokulu’nda geri dönüşüm kağıt etkinliği düzenledi

Faydalı oldu
banner598

Ömer KADİROĞLU
Çatalköy’de bulunan ve yaptığı etkinliklerle adından sıkça bahsettiren Çatalköy’ü Geliştirme ve Kültür Derneği (ÇADER), Beylerbeyi İlkokulunda öğrencilerle eğitici bir etkinliğe imza attı. 
Beylerbeyi İlkokulunda gerçekleştirilen etkinlikte ÇADER yetkilileri çocuklara geri dönüşümün önemini anlatarak etkinliğe katılan 5 yaş gurubu ve 2’nci sınıf öğrencilerle birlikte atık kağıtlardan ve eski gazetelerden yeni kağıt yaptı. Eski kağıtları parçalayarak su dolu kaba atan ve öğütücü ev aleti ile kağıtları öğüten minikler bir süzgeç ile topladıkları malzemeyi kalıplara dökerek yeni kağıt elde etti. Minikler bu etkinlikle eğlenirken geri dönüşümün önemini de öğrendi. 

ÇADER yeni yılı da kutladı
Bu arada Çatalköy’ü Geliştirme ve Kültür Derneği tarafından köy kadın kursu kursiyerleri ile mantı yapımı etkinliği düzenlendi. 
Düzenlenen etkinlikte köy kadın kursu öğretmeni Dilek Erdoğan ve kursiyerler hamur açıp mantı yaptı. Yapılan mantılar yine kursiyerler tarafından pişirilip afiyetle yenirken yeni yıl da kutlanmış oldu. Etkinliğe katılan kursiyerler mantı yapımı uygularken sohbet edip kaynaşma fırsatı buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473