banner564

Gerçek bu

Feyzioğlu, “KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ada için kabul ettiği milli siyaset, Güney’deki Rumların da hayatını kolaylaştıracak” dedi

Gerçek bu
banner598

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC ve Türkiye’nin ada için kabul ettiği, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü içeren milli siyasetin Güney Kıbrıs’taki Rumların  da hayatını kolaylaştıracak bir siyaset olduğunu vurguladı.
Radyo Vatan’dan Serkan Tetik'in sorularını yanıtlayan Büyükelçi Feyzioğlu,” Kuzey’in hakimi olma fantezilerini, hayallerini bırakırlarsa, kültürel DNA’larına kazınmış olan  Enosis iddiasından, idealinden  vazgeçip  gerçeği görürlerse, 100’lerce kilometre ötedeki Yunanistan’dan değil, 70 kilometre ötedeki Türkiye’den  ekonomik anlamda, ticari anlamda her türlü desteği fazla fazla alacaklar” dedi.
Büyükelçi Feyzioğlu,  Türkiye’den gelen boru hattına bir hat daha ekleyip Güney Kıbrıs’ın da sudan faydalanmasının sağlanabileceğini, enterkonnekte elektrik projesinin de adanın tamamı için muhteşem bir fırsat olduğunu, Rum tarafının ürettiği fazla elektriği Türkiye üzerinden Avrupa’ya satabileceğini kaydetti.
Türkiye’nin hava ve deniz limanlarının Güney Kıbrıs’a kapalı olduğunu anımsatan Feyzioğlu,  eşit iki devleti, arazinin ortaya koyduğunu kaydederek “Bu bir icat değil: kabul ettikleri zaman, Enosis iddialarından ve idealinden vazgeçtikleri zaman hayatın kendileri için de hem  kolaylaşacağını, hem ucuzlayacağını görecekler. Güvende yaşayacaklar demiyorum. Zaten Türkiye sayesinde 1974'ten beri barış var, zaten barış var güvende yaşıyorlar” dedi.

“Erdoğan’ın cümlesinin altı dolu”
Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’yi tanıyın cümlesinin altının dolu olduğunu ifade eden Feyzioğlu şöyle devam etti:
“Tanıma çağrısının altında da şu var: Ben tanıyın diye çağrı yapıyorum, tanıyın diyor bir... Sizin KKTC’yi bugün ya da yarın tanımamanız bir şey değiştirmeyecek burada uluslararası hukuka göre zaten meşru bir devlet vardı iki… 'Biz Türkiye olarak KKTC’nin eksiksiz bir altyapıya, son derece güçlü bir ekonomiye ve bir  refah toplumuna kavuşmasını  sağlayacağız sizden bir beklenti içerisinde değiliz' diyor. Bunu böyle dolduruyor. Biz size muhtaç değiliz, Kıbrıs Türkü size muhtaç değil. KKTC ve Kıbrıs Türkü’nü zirveye çıkarmak için bu alanlarda  sizin tanıyıp tanımamanızın bir  önemi yok  cümleleri de var onun altında …
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474