banner564

Gramı 600 TL

Gönyeli’de ev kiralayıp, uyuşturucu satışı yapmakla suçlanan 2 Nijeryalı’nın müşterileri aranıyor

Gramı 600 TL
banner598

Güney Kıbrıs’tan ithal ettikleri uyuşturucu maddeleri Gönyeli’deki evlerinde pazarladıkları ortaya çıkan Nijerya uyruklu Obinna Peter Egbuji ve Somtochukwu Paul Udeh hakkındaki soruşturma sürüyor.
Bir gram hintkenevirini 600 liraya sattıklarını itiraf eden zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlıların birçok kişiye uyuşturucu sattığına dair tespit yapıldığı açıklandı.
Soruşturmayı yapan polis, 25 Mayıs 2022 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından alınan bir bilgide Obinna Peter Egbuji ve Somtochukwu Paul Udeh’in Gönyeli’deki ikametgâhında uyuşturucu madde satışı yaptığına dair bilgi aldıklarını söyledi. 
Polis, aynı gün saat 13.00 sıralarında zanlının evine gidilerek operasyon düzenlendiğini ifade etti. 
Polis, operasyon sırasında ikametgaha giriş yapılmak istendiği esnada kapıyı açan Obinna Peter Egbuji’nin ekipleri görünce gerekli ihtara uymayıp oturma odası balkonundan dışarı kaçmaya çalıştığı esnada makul kuvvet kullanılarak etkisiz hale getirilip alıkonulduğunu anlattı. 
Polis memuru, Somtochukwu Paul Udeh’in de yatak odasının sürme kapısından dışarı tasarruflarında bulunan satışa hazır vaziyette 8 paket halindeki yaklaşık 8 gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi aşağıya attığı tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.
Polis, evde yapılan aramada Obinna Peter Egbuji’nin yatak odasında yaklaşık 18 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan JZ 115 yazılı siyah renk küçük hassas terazi ile uyuşturucu madde satışından elde edilen 300 TL nakit para bulunarak emare alındığını belirtti. Polis, her iki zanlının da tutuklandığını söyledi. 

Satışını yaptılar
Polis, zanlıların uyuşturucu maddeleri 12 Mayıs 2022 tarihinde Güney Kıbrıs’tan aldıklarını belirlediklerini açıkladı. Polis, zanlıların ifadelerinde 40 gram uyuşturucuya 12 bin 000 TL ödediklerini ve kuzeye ithal ettiklerini söylediklerini aktardı. 
Polis memuru, zanlıların uyuşturucu maddeyi gramını 600 TL karşılığında henüz tespit edilemeyen birçok şahsa sattıklarını açıkladı. Polis, zanlıların satıştan elde edilen 5 bin lirayı güneyde uyuşturucu temin ettikleri şahsa verdiklerini söyledi. 
Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini, aranan bir şahıs olduğunu, ayrıca uyuşturucu satın alan kişilerin arandığını belirterek, zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Boşver
Ali Boşver - 2 yıl Önce

Bunlar zaten dışarıda aç gezer nasıl olsa 3 öğün yemek yatacak yer var bunlar ülkelerinde de böyle yaşar hem de daha kötü şartlarda.orda um var burda yaşam hemde güzel sartlarda

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473