banner564

Güç birliği yapılacak

Girne emirnamesiyle ilgili hukuki süreç başlatan ve siyasi mücadeleyi de yükseltmek isteyen Girne İnisiyatifi TDP’yi ziyaret etti

Güç birliği yapılacak
banner598
Rahme Çiftçioğlu 
Girne emirnamesiyle ilgili hukuki süreç başlatan ve siyasi mücadeleyi de yükseltmek için siyasi partilere ziyaret başlatan Girne İnisiyatifi, dün Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile görüştü. TDP Girne milletvekili Zeki Çeler’in de hazır bulunduğu TDP’deki görüşmede ilk sözü Girne İnisiyatifi adına Birol Karaman aldı. 
Girne’de yaşayan insanlar olarak bir ayı aşkın süredir ciddi bir mücadeleye giriştiklerini kaydeden Karaman, Girne’deki kentsel ve çevresel problemlerin gözle görülür hale geldiğini vurguladı.
Girne’deki trafik, çevre ve diğer sorunların giderek karmaşık bir noktaya doğru ilerlediğini, tüm bunların yanında bir de emirname değişikliğinin gündeme geldiğini söyleyen Birol Karaman, emirname değişikliğinin burada var olan sorunları artıracağını söyledi.
Karaman, kıyılarla ilgili ciddi bir talanın söz konusu olduğunu da belirterek, “Önümüzdeki yıllarda Girnelilerin kıyıyla teması kopacak” dedi.

Özyiğit: Ciddi bir vurdumduymazlık var
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumsal duyarlılığın hat safhada olduğu, sivil toplumun üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını, ilgilileri göreve davet ettiğini belirterek “Maalesef ülkeyi yönetenlerde ciddi bir vurdumduymazlık var” dedi. 
Toplumun duyarlılığının, ülkenin gereklerinin göz ardı edildiğini söyleyen Özyiğit, “Hükümet edenler, birilerine şirin görünmek, onların tatlı karlarını, rantlarını sağlamak üzere sanki bir yerlerden alınan siparişleri alelacele yetiştirmeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474