Güneşköy Muhtarlığı tarafından düzenlenen 3’üncü Güneşköy Geleneksel Nar Panayırı, Güneşköy Düğün Salonu’nda yer alan kurdele kesimi ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları Ekibi gösteri sundu.
Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz, amaçlarının üretimde nara gereken değerin verilmesi konusunda farkındalık yaratmak olduğunu kaydederek, narın ekonomik açıdan değerini artırmak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, tarım şehri Güzelyurt’ta nar ve diğer ürünlerin katma değerini artıracak bu tip etkinlikleri desteklediklerini belirterek, kültür ve geleneklere bağlı kalarak üretime yönelik yapılan festivalin üretimden kopmamak adına önemli bir faaliyet
olduğunu ifade etti.
Festivale koyduğu katkı için Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz’ı tebrik ederek sözlerine başlayan CTP Genel Başkanı Erhürman, kısa sayılmayacak bir süre önce narın, söz konusu bölgede narenciyenin yanında yeniden umut veren başka bir ürün olarak ortaya çıktığını hatırlattı.
Erhürman, “Katma değerini artırarak da kullanabileceğimiz bir üründü. Hem içerde turizmde hem ihracat ürünü olarak dışarda gelir sağlayabilecek bir ürün haline getirebileceğimiz, çok açık bir şekilde görülüyordu” diye konuştu.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, Güzelyurt bölgesinin tarımsal üretimine sahip çıkmasının herkesin görevi olması gerektiğini kaydetti. “Bu toprakları vatan yaptık. Dolasıyla bu topraklardan göç etmek zorunda değiliz” diyen Töre, üreterek bu topraklarda gelişmek istediklerini söyledi.
Güneşköy’e umut doğdu
Narın ekonomik açıdan değerini artırmak ve tanıtımını sağlamak için gerçekleştirilen panayıra üst düzey katılım oldu
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

