banner564

Halk bunu istiyor

Başbakan Üstel, İsias Otelini ima ederek hukuki işlem başlatılacağını açıkladı

Halk bunu istiyor
banner598

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının da hayatını kaybetmesine sebep olan yapılarla ilgili hukuki işlemlerin başlatılması için Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini açıkladı.
Üstel, “hükümetimiz, yaşamını yitiren veya depremden etkilenen vatandaşlarımızın hak ve hukukunu korumak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile istişare içinde başlatılacak tüm teknik ve yasal çalışmaların takipçisi olacaktır” dedi.
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’de yaşanan deprem felaketiyle ilgili BRT Haber Merkezi’ne açıklamalarda bulundu.
Başbakan Üstel yaptığı açıklamada, halk olarak tarifi imkansız büyük acılar içinde olunduğunu belirterek, “bu acı çok büyük. Kıbrıs Türk Halkı tarihi boyunca birçok savaş ve felaketler gördü, yaşadı. Çok acılar çektik. Ama bu yaşadığımız bambaşka bir acı” dedi.
Gerek Türkiye’de gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet; yaralılara da acil şifalar dileyen Başbakan Üstel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’mizin, milletimizin ve halkımızın yaşadığı bu felakette devlet olarak ilk andan itibaren elimizden gelen ne varsa, ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, enkazlarda kalan her bir vatandaşımızın bulunması için sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 Talimat verildi
Gerekli talimatı verdiğini ifade eden Üstel, şöyle devam etti:
“Dışişleri Bakanlığımıza, vatandaşlarımızın canlarını yitirdiği yapılarla ilgili gerekli yasal kovuşturmaların ivedilikle yapılmasını sağlamak üzere Türkiye Cumhuriyeti Savcıları ile resmi temaslara başlamaları talimatını vermiş durumdayız.
Hükümetimiz, yaşamını yitiren veya depremden etkilenen vatandaşlarımızın hak ve hukukunu korumak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile istişare içinde başlatılacak tüm teknik ve yasal çalışmaların takipçisi olacaktır.
Bu vesileyle bir kez daha deprem felaketinde canlarını yitiren binlerce insana Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağusalı
Mağusalı - 1 yıl Önce

Resimde kolon görülüyor. Demirler de görülüyor. Kolonun içi bizim bahçe düzenlemesinde kullandığımız briket doldurulmuş.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Başbakanın resminin arka tarafında kolon görülüyor. Resimi büyültünüz hem demirlerin cinsi hem de bereketler görülüyor.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Amartmanın giriş katındaki bir dairenin sahibi tadilat yapıyor. Kirişi kestiklerini gördüm ve müdahale ettim. Çalışanları taciz ettiğim gerekçesi ile polise şikayet edildi ve ben mahkemeye verildim. Savcılık davayı ge ri çekti.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Belediyeye şikayet ettim. İnşaat durdu diye sahibi beni tehdit etti. Belediye mühendisleri gelip gördü. Birşey olmaz dediler.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

O birşey olmaz diyenler en yakınlarına ağlıyor. Biz de ağlıyoruz. Bütün dünya ağlıyor. Bu kader değildir. Bu kaderi insanlar yaratıyor. Hiç olmazsa bundan sonra duyarlı davranalım ve görevimi de yapalım.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474