banner564

Harmancı: Birlikte hareket edilmeli

Harmancı, “Suriçi’nin turizm açısından büyük potansiyeli var. bunun ortaya çıkması gerekir” dedi

Harmancı: Birlikte hareket edilmeli
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının 5’incisini Suriçi esnafıyla gerçekleştirdi.
LTB’den verilen bilgiye göre, esnafla Büyük Han’da buluşan Harmancı’ya, LTB meclis üyeleri, LTB yöneticileri ve personeli eşlik etti.
Harmancı’ya ve belediye yetkililerine yaşadıkları sıkıntıları anlatan bölge esnafı, toplantıda Surlariçi’ni canlandırmaya yönelik fikirlerini aktarma fırsatı buldu.
Bölgenin yayalaştırılmasının da masaya yatırıldığı toplantıda, katı atık yönetimi, çevre düzeni ve Surlariçi’ni hareketlendirecek uygun projelere de değinildi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, burada yaptığı konuşmada, Suriçi’nin turizm açısından büyük bir potansiyeli olduğunu, bunun ortaya çıkması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Belediyenin turistlerin geçiş alanlarının rahatlatılması, görüntü kirliliğinin kaldırılması ve buradaki tarihi dokunun ön plana çıkarılması amacıyla yeni düzenlemelere gittiğini kaydeden Mehmet Harmancı, “Bölgenin kaybedilen çekim merkezini yeniden kazanması için Belediye Pazarı konusunda ayrı bir birim oluşturulacak...” dedi.
Surlariçi’ne yönelik ortak projelerin üretilmesinin, bölgenin gelişimi için elzem olduğunu vurgulayan Harmancı, bölge esnafıyla el ele çalışılacağına dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474