banner564

Hayırlısı olsun

Karpaz’ın ‘hür ve özgür eşekleri’ için 11 kişilik ‘Bilim Kurulu’ oluşturulacak

Hayırlısı olsun
banner598

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi himayesinde, proje yürütücülüğünü Taşkent Doğa Parkının üstlendiği, Erenköy Karpaz Belediyesi’nin de destek verdiği, Eşek Yönetim Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.
Açıklamaya göre protokol, Karpaz’da bulunan başıboş eşeklerle ilgili hayvan refahına uygun, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm üretmek amacı hazırlandı.
Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Kurulu tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı ve katılımlı çalışmaların ardından Eşek Yönetim Planı oluşturulacak ve hayata geçirilecek.
Karpaz Eşekleri Yönetim Planı İşbirliği Protokolü, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı ve Taşkent Doğa Parkı adına Kemal Basat tarafından imzalandı.

Ataoğlu: Amacımız, soruna bilimsel çözüm bulabilmek
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu , Çevre Koruma Dairesi bünyesinde gerçekleştirilen projenin bilimsel temellere göre tüm paydaşlar için kazanç getirecek şekilde gerçekleşeceğini kaydetti.
Amaçlarının yıllardır çözülemeyen başıboş eşek sorununa bilimsel, insancıl ve kalıcı çözüm üretmek olduğunu dile getiren Ataoğlu, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Bakırcı: Projeye desteğimiz tam
Yenierenköy - Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da başıboş eşek sorununun yıllardır bölge halkı için yarattığı sıkıntılara değindi.
Bölgenin var olan eşek sorununun nihai çözümüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakırcı, belediye imkanları dahilinde bu projenin başarılı olması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Basat: Kazan-kazan-kazan
Doğa Park adına konuşma yapan Kemal Basat, “Mevcut kaybet-kaybet-kaybet ortamının”, yani hem başıboş eşeklerin bölgedeki hayvan refahına aykırı mağduriyetini, hem başıboş eşeklerden dolayı bölgedeki Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nin yaşanan doğa tahribatını, hem de bölge halkının başıboş eşeklerden dolayı yaşadığı sıkıntıları çözerek, proje sonunda durumu “kazan-kazan-kazana” çevirmek olduğunu aktardı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 9 ay Önce

İnsan refahına uygun,kalıcı ve sürdürülebilir iş yaptılar da sıra eşeklere mi geldi?Yapılacak olan işleme karşı olmadığımı da belirtirim.Kendilerine oy verenlere bile gereken özeni göstermiyorlar.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474