banner564

Herkes rapora odaklandı

Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis’te temsil edilen muhalefet partilerine bilgi verdi

Herkes rapora odaklandı
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’ta BM Genel Sekreteri ile görüşmesi ve yaptığı diğer temaslarla ilgili dün de Meclis’te temsil edilen muhalefet partilerine bilgi verdi.

Görüşmeye UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ve milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz katıldı.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.15’te başlayan görüşme 11.30 sıralarında sona erdi.
Görüşme sonrasında sırasıyla UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı basına açıklamalarda bulundu.

Oğuz:Kırmızı çizgimiz
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Akıncı’nın New York temaslarıyla ilgili geniş, detaylı bilgi alarak değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek, bunları yetkili kurullarıyla da görüşeceklerini söyledi.
BM Genel Sekreteri’ne 15 Ekim’de sunulacak raporu bekleyip görmek gerektiğini kaydeden Oğuz, sonrasında daha detaylı görüş alışverişinde bulunulacağını, Akıncı’nın Anastasiadis’le de biraraya geleceklerini anlattığını ve kendilerinin süreci yakından takip ettiklerini belirtti.
Oğuz, Kıbrıs Türk tarafı olarak tüm siyasi partilerin de söylediği gibi hâlâ aynı noktada olduklarını söyleyerek, “Bizim de kırmızı çizgimiz, ucu açık, süreci belli olmayan görüşmeler yapılmamasıdır. Konu başlıklarıyla beraber belirgin bir süreç lazım” dedi.

Arıklı:Raporu bekliyoruz
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın New York ziyaretiyle ilgili bilgiler aldıklarını ve şu an hangi aşamada olunduğunu öğrendiklerini belirterek, “Görünen o ki BM Genel Sekreteri 15 Ekim’de Lute’un raporunu alarak onun üzerine bir değerlendirme yapacak ve 30 Ekim’de de yaptığı değerlendirmeyi BM’ye sunacak. Şimdi hep birlikte bekliyoruz” dedi.
Mütekabiliyet esasının kendileri için de çok önemli olduğunu dile getiren Arıklı, “Gönül isterdi ki TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Anastasiadis’le görüştükten sonra Akıncı’yla da görüşsün ve ona görüşülen konuları ilk ağızdan anlatsın” ifadelerini kullandı.
“Mütekabiliyet esası ve bu hassas denge bozulursa biz çok şey kaybederiz” diyen Arıklı, çünkü Rum tarafının ısrarla yıllardır TC ile direkt teması arzulayan bir pozisyonda bulunduğunu, buna zemin hazırlamamak gerektiğini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473