banner564

Hükümete mesaj

Güneyli göçmenler, eşdeğer mallarına karşılık Maraş’tan mal talep etti

Hükümete mesaj
banner598

Kıbrıs Türk Zarar Görmüş Güneyli Göçmenler Derneği, 1974 yılında Güney Kıbrıs’ta malını terk ederek, göç etmiş binlerce kişinin “haklarının askıda bekletilmekte” olduğuna işaret ederek, bu kişilerin “eşdeğer malları karşılığında haklarının öncelikle teslim edilmesinin Anayasal hak olduğunu” savundu.
Dernek açıklamasında, Vakıflar Dairesi Genel Müdürü ile “Lala Mustafa Paşa Vakfı’na ait Maraş toprakları üzerinde bulanan malların bu amaçla kaynak olarak kullanılabilirliğini” görüşmek amacıyla ileriki günlerde bir görüşme yapılacağı belirtildi.
Kıbrıs Türk Zarar Görmüş Güneyli Göçmenler Derneği Başkan Yardımcısı, Genel Başkan Vekili Hasan Y. Işık ve Genel Sekreter Ahmet Yıldırım tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
1974 yılında Güney Kıbrıs’ta malını mülkünü terk ederek Kuzey’e göç etmiş binlerce yurttaşımızın hakları askıda bekletilmektedir. Güney Kıbrıs’tan Kuzeye göç etmiş yurttaşlarımıza eşdeğer malları karşılığında haklarının öncelikle teslim edilmesi Anayasal haktır. Derneğimiz, Vakıflar Dairesi Genel Müdürü ile önümüzdeki günlerde görüşme yaprak Lala Mustafa Paşa Vakfına ait olan Maraş toprakları üzerinde bulanan malların bu amaçla kaynak olarak kullanılabilirliğini görüşecektir. Deneğimiz hükümete anımsatmaktadır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474