banner564

İlk tanık bugün dinlenecek

Kürtaj skandalında ‘adam öldürme’ dahil çeşitli suçlardan itham edilen sanıklar tüm iddiaları reddetti

İlk tanık bugün dinlenecek
banner598
Çiğdem AYDIN
Ülke genelinde büyük infial yaratan ve Girne’de geçen Şubat ayında ortaya çıkan kürtaj skandalı ile ilgili Savcılığın dava dosyasına eklemek istediği 15 ek dava ile ilgili karar açıklandı. Savunmanın 15 davanın eklenmesine itirazını değerlendiren Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, itirazı reddederek dava dosyasına 15 davanın eklenmesine emir verdi. Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’den oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. 
Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti. Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, dün Başsavcılığın talebine ilişkin kararını açıkladı. 
Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, Başsavcılığın ve avukatların talebine vurgu yaptı. Şenol, savcılığın eklemek istediği davaların var olan benzer davalarla aynı davalar olduğunu kaydetti. 

15 ayrı dava eklenecek
Mahkeme Başkanı Fatma Şenol, ülkede kriminal olayların aydınlatılması için Laboratuarın olmadığına dikkati çekerek, sanıklarla ilgili dosyanın ağır cezaya havale edildikten sonra DNA raporlarının geldiğini anımsattı. Şenol, savcılığın eklemek istediği suçlamalar ile ilgili geç kalmadığını belirterek, dava kapsamında geriye kalan 5 fetüsün her biri için, “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” , “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmayı kapsayan”  3’er davayla, toplam 15 ayrı dava daha eklenmesine karar verdiklerini açıkladı. 
Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un kararının ardından, Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan itham edildi. 

“Suçlamaları kabul etmediler”
Ayşegül İşbilen, Taner Okburan ve Fahri Karagözlü, “Adam öldürme” dâhil 20 dava, Verda Özkent Tunçbilek, Mehmet Ali Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu ise Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” , “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmayı kapsayan” toplam 19 davadan itham edildiler. 
Sanıklar aleyhlerinde getirilen hiçbir suçlamayı kabul etmedi. 
Girne Kaza mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, mesai saatinin bitmesini göz önünde bulundurarak, davanın ilk tanığı ile dinlenmesine başlamak üzere oturumu bugün saat 10.30’a erteleyerek kapadı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473