banner564

İngiltere’den ithal

Meyve suyunun içine 99 tane uyuşturucu hap yerleştiren 3 kişi teminatla serbest kaldı

İngiltere’den ithal
banner598

Merkezi Cezaevinden Lefkoşa mahkemesine çıkarılmak üzere getirilen tutuklu İsmet Yapıcı’ya verilmek üzere polise teslim ettikleri meyve suyu kutusu içerisinde 99 adet uyuşturucu gizleyen Muhammet Dindar, suçla bağlantılı tutuklanan Seher Tualp, Fırat Tualp ve Kadriye Sürücü dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Dindar’a içerisinde uyuşturucu olan yiyecek-içecek poşetini veren şahsın Sürücü olduğu açıklandı. 
Soruşturmayı yapan polis, Muhammet Dindar’ın 16 Ocak 2023 tarihinde saat 09.15 sıralarında Merkezi Cezaevi’nden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirilip, mahkeme hücrelerine yerleştirilen İsmet Yapıcı’ya verilmek üzere görevli memura içinde meyve suyu olan bir poşet verdiğini anlattı. 
Polis, meyve suyu kutusunun içinde 99 adet içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan hap bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını belirtti. 
Polis, yürütülen soruşturmada zanlı Muhammed Dindar’ın hapları Seher Tualp’tan 100 adet olarak aldığını tespit ettiklerini açıkladı. Polis, tutuklanan Seher Tualp’in ise hapları zanlı Fırat Tualp’ten aldığının belirlendiğini anlattı. Fırat Tualp’in İngiltere’den 250 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap ithal ettiğini ve tümünü içtiğinin tespit edildiğini de belirtti. 
Polis memuru, 3 zanlının 17 Ocak tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantılı zanlı Sürücü’nün de yakalandığını belirtti.
Polis,  yürütülen soruşturmada zanlı Kadriye Sürücü’nün hapları cezaevinde bulunan bir tutuklunun yönlendirmesiyle Seher Tualp’ten 100 adet olarak aldığının edildiğini belirtti. 
Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların davasında hazır bulunmasını sağlamak için mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Tümü serbest kaldı
Mahkeme,  Muhammet Dindar ve Seher Tualp’in 6 bin TL nakit teminat yatırması ve her biri için birer kefilin 150 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.
Katriye Denise Sürücü ve Fırat Tualp ise 15 bin TL nakit teminat yatırılması ve birer kefilin 200 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474