banner564

Kalite artacak

Girne’de toplu taşımacılık ile ilgili şoför ve işletme sahiplerine yönelik sunum gerçekleştirildi

Kalite artacak
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Trafik Dairesi, Girne Belediyesi, Lapta Belediyesi ve Alsancak Belediyesi ile iş birliği içerisinde Girne batı güzergâhı içerisindeki durakların geliştirilmesi ve toplu taşımacılıkta kalitenin artırılması konusunda başlatılan çalışmalarla ilgili şoför ve işletme sahiplerine yönelik sunum gerçekleştirildi.
Verilen bilgiye göre, “Girne Bölgesi Toplu Taşıma ve Batı Güzergâhı Taşımacılığının Düzenlemesinin Yapılması” başlığı altında Girne Belediyesi Bayındırlık Şubesi’nden Yüksek Mimar Ayşe Baysal tarafından yapılan sunumda, Girne batı taşımacılığının düzenlenmesi yönünde atılacak adımlar anlatılırken işletme sahipleri ve şoförlere de mesleğe itibar kazandırma yönünde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedildi. Sunumda ayrıca Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın da yer aldı.
Sayıştay Başkanlığında gerçekleşen sunumu şoförler ile işletme sahipleri ile birlikte Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Ramadan Beysun ve Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ) Başkanı Beksan Bekir Akandere izledi.
“Girne bölgesinde sürdürülebilir, modern ve güvenli bir toplu taşıma sisteminin oluşturulması” hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, batıda Karşıyaka’dan başlayarak Girne’ye kadar olan güzergâhta (Güzelyalı Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Karaoğlanoğlu Caddesi) ve bölge belediyeleri sınırları içerisindeki toplu taşımacılığa düzenleme getirilecek.

Sert önlemler de gündemde
Otobüs ile minibüslerin duraklar dışında yolcu indirip bindirmesinin caydırıcı hale getirilmesi için, duraklar dışında yolcu indirip bindirdiği tespit edilen ticari araçların işletme izinlerinin iptali de dahil olmak üzere bir dizi sert önlem alınacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474