banner564

Kalleş bir saldırı

İçişleri Bakanı Evren, Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Direktör, GAÜ, İzcan, Gökçebel ve Yalınkaya, İstanbul’daki terörü kınadı

Kalleş bir saldırı
banner598
  İstanbul’daki terörü kınayan İçişleri Bakanı Kutlu Evren, bunun kalleş bir saldırı olduğunu söyledi. Evren, Türkiye’nin, yükseliş ve gelişimini hazmedemeyen, özellikle Ortadoğu’da sorunlu bölgelerdeki mazlum insanların doğal hamisi olmasını içine sindiremeyen ve bölgesel bir güç olarak varlığından endişe eden güçlerin hedefi haline geldiğini kaydetti.
   Evren, İstanbul’da bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör eylemi dolayısıyla yayınladığı mesajda, Anavatan Türkiye’nin son derece güçlü ve büyük bir ülke olduğunu ve yaşanan acılara rağmen halkı ile birlikte dirayetli duruş sergileyerek tüm bu zorlukların üstesinde geleceğinden emin olduğunu belirtti.
   Türkiye’yi kaosa sürükleyip bu kaos ortamından fayda sağlayacaklarını umanların büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını kaydeden Evren, “Anavatan Türkiye yaşadığı her olayın ardından daha da kenetlenmekte ve güçlenerek bu alçakça saldırılara karşı tedbirlerini attırırken, teröre karşı savaşından da zerre kadar taviz vermemektedir” dedi.

Direktör: Türkiye bütünleşecek

   Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, İstanbul’da bir eğlence mekanında gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi. 
    Direktör yayımladığı taziye mesajında, terör eyleminde masum insanların acımasızca katledilmesi ile yine yıkıldıklarını ve kahrolduklarını dile getirdi. 
   Ülkenin, iç barışına, huzuruna ve özgürlüklerine zarar vermek isteyenlerin eylemlerine karşı duydukları acı ve öfkeyi dile getirmekte zorlandıklarını belirten Direktör, şöyle devam etti: 
    “Türkiye Cumhuriyeti, bu saldırıları karşılayacak güce, terör eylemlerini yapanlardan hesap soracak beceriye sahiptir. Türkiye’yi vahşet yoluyla sarsmak isteyenlere yüce Türk Milleti geçit vermeyecek.
Alçakça, kalleşçe Türk Milletini arkasından hançerleyenler bilmelidir ki; Ne kadar çok can yakarsanız fazlası ile canınız yanacak. Parçalamayı hedeflediğiniz Türk Milleti, bu masum canlar toprağa girdikçe daha da birleşecek ve güçlenecektir. ”

GAÜ:Acımız sonsuz

   Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu ve Rektörlüğü, İstanbul'da yapılan terör saldırısını kınadı.Açıklamada “telafisi olmayan acı ve kaybedilen masum yaşamların geriye döndürülemeyeceği gerçeği karşısında üzüntülerimiz sonsuzdur” denildi.
   GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın; "yaşamsal tercihleri karşısına alan, insanlık dışı emel ve hedeflerine yamayan, aslında artık 'zihni' özelliği yok olmuş, bu insanlık düşmanlarının karşısında; yine ‘Ulusça’ duracağımız yönündeki inancımızı koruyoruz" şeklinde mesaj paylaştığı da belirtilerek, GAÜ’nün bu anlamda İstanbul halkı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne taziye dileği sunduğu ifade edildi.

Gökçebel:Terörü önleyecek olan eğitimdir

   Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Türkiye’de yaşanan terör saldırısını kınadı. 
    Gökçebel konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Terörü, provokasyonu önleyecek, tekleştirmeyi, bölücü dili ortadan kaldıracak olan eğitimdir” ifadelerini kullandı.
   Birbirini anlayabilecek, farklılıkları, yaşam şekillerini, kültürleri birlikte yaşayabilecek; sürekli empati yapacak nesillerin bilimsel, demokratik, çoğulcu, laik eğitim ile mümkün olduğunu söyleyen Gökçebel, “Nasıl bir yurttaş yetiştirilmeli sorusu artık cevap bulmalıdır” dedi.

İzcan: Saldırıyı kınıyoruz

   Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan, partisinin basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını ve kaygıyla izlediklerini belirtti, saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.
   İzzet İzcan, “Türkiye halklarının kardeşçe, birarada yaşayabilmesi için ayrıştırıcı değil birleştirici, demokratik, insan hakları ve hukuka saygılı bir devlet yönetimine ihtiyaç vardır” dedi.

Yalınkaya:Derinden yaralandık

    BES Başkanı Mustafa Yalınkaya yaptığı açıklamada, 2017’nin ilk saatlerinde İstanbul’da meydana gelen terör saldırısının kendilerini derinden yaraladığını belirtti.
   “Kelimelerin yetersiz kaldığı ve cümlelerin büyük zorluklarla kurulabildiği bu günlerde elimizden gelen tek şey Türkiye halkının acısını paylaşmak oluyor” diyen Yalınkaya, sendika olarak gerçekleşen terör saldırısı sırasında hayatını kaybeden insanların acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 03:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473