banner564

Kamov göreve hazır

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a yangın söndürme helikopteri gönderildi

Kamov göreve hazır
banner598

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yangın söndürme helikopteri görevlendirdi. 
Lefkoşa'daki Sanayi Bölgesi'nde Orman Dairesinin bulunduğu alana konuşlandırılan helikopter, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından teslim alındı. 
Kamov 32 çift ana motorlu ve 12 bin 700 kilo kalkış ağırlığı bulunan yangın helikopterinin, 3,5 ton su atabilme özelliği bulunuyor.
Çavuşoğlu, Orman Genel Müdürlüğünün KKTC'ye görevlendirdiği yangın söndürme helikopterinin, 2010'dan bu yana orman yangınlarıyla mücadele kapsamında imzalanan protokolün bir parçası olduğunu söyledi.
Yangınlara daha erken müdahale edilebilmesi bakımından helikopterin ülkede konuşlandırılmasının önemine işaret eden Çavuşoğlu, ülke bütçesinin böyle bir helikopterin alınmasına veya ülkede korunup, konuşlandırılmasına uygun olmadığını, bu anlamda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye'deki yetkililerin özveri ve desteğiyle helikopterin KKTC'ye gönderildiğini kaydetti.
Çavuşoğlu, "Bu topraklar da Türk toprağıdır ve bu toprakların yeşil kalmasını, ekolojik dengenin korunmasını Türkiye'dekiler de en az bizim kadar önemsiyor. Bu anlamda bu yıl çıkılan ihalede kiraladıkları helikopterlerin bir tanesini burada konuşlandırmışlardır. KKTC coğrafyasının ekolojik dengesinin, ormanlarının, değerlerinin korunması anlamında büyük bir fedakarlıktır." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474