banner564

Gözler Vakıflar’da

6.5 milyonluk gecikmiş borç nedeniyle 200 caminin elektriği kesildi

Gözler Vakıflar’da
banner598

Ömer KADİROĞLU

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) daha önce yaptığı duyuru kapsamında dün borcundan dolayı 200 caminin elektriğini kesti. 
Kesintilerin ardından gözler camilerden sorumlu olan Vakıflar İdaresi’ne çevrildi.
Camilerin KIB-TEK’e 6 milyon 500 bin TL borcu olduğu belirtilirken, açıklama yapan Din İşleri Başkanlığı 2013 yılı öncesindeki borç nedeniyle elektriklerin kesildiğini bildirildi. 
Din İşleri Başkanlığı’nda görev yapan Harun Uslu ise Diyalog’a yaptığı açıklamada ülkedeki tüm camilerin elektriğinin kesildiğini ifade etti. 

İlk kesinti ile durumu öğrendik
Camilerin elektriklerinin ödemelerinden sorumlu olan Harun Uslu, ilk adımın Adaçayı köyünde yapılan kesinti ile başladığını ifade etti. 
Adaçayı köy camisinde yapılan kesinti ile kendilerinin durumdan haberdar olduklarını ifade eden Uslu, daha sonra ülke genelinde bulunan camilerdeki görevlilerden elektriklerin kesildiği bilgisini aldıklarını ifade etti. Uslu şunları belirtti: 
İlk kesinti Adaçayı Camisinde yapıldı, daha sonra da diğer camilerin elektrikleri kesildi. 2013 yılına kadar camilerin elektrik borçları ödenmedi. Din İşleri Başkanlığı bütçesinde elektrikle ilgili bir kalem yoktu. 2013 yılında Din İşleri Dairesi ve Vakıflar Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmeler neticesinde camilerin aktif borçları ödenmeye başlandı. 
Geçmiş borçlarla ilgili de Elektrik Kurumu ve Vakıflar arasında bir taksitlendirme yapıldı. 2017 yılının aralık ayına kadar bu ödemeleri vakıflar yaptı ve yapılan görüşmeler neticesinde Din İşleri Dairesinin bütçesine elektrik kalemi eklendi. O günden bu yana da daire camilerin elektrik harcamalarını ödedi.  Geçmişten kalan ve Vakıflar İdaresi ile taksitlendirilen borç miktarı 6 milyon 500 bin TL’dir. 200 civarı cami var ve aylık elektrik tüketimi döneme göre değişiyor. En son gelen Mayıs ayı borcu toplam 36 bin 242 civarıdır. Din İşleri Başkanlığı’nın da elektriği kesiktir. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
GERMANIUM
GERMANIUM - 3 yıl Önce

NAMAZ KILAN BİREYLER,AYDA 100 ER TL AYDAT VERSEYDİ BUNLAR OLMAZDI SU PARASI DA.ELMA PİŞ AĞZIMA DÜŞ OLMAZ İYİ Kİ KESTİLER. ADALET TECELLİ ETTİ.BEDAVACILIĞA LUZUM YOK ÖNCE MUMİN DÜRÜST OLUR.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473