banner564

Kamuoyu yanlış bilgilendirildi

Bakan Ataoğlu, Özel İmar Emrindeki değişikliğin Şehir Planlama Dairesi’nin iş yükünü azaltacağını savundu

Kamuoyu yanlış bilgilendirildi
banner598

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, belirli taşınmaz mallar üzerinde yapılacak, belirli gelişmelere planlama onayı vermek üzere yayımlanan Özel İmar Emri ile ilgili olarak kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapıldığını belirterek, yapılan değişikliğin, Şehir Planlama Dairesi’nin iş yükünün azaltılması ve prosedürün hafifletilmesi amacıyla 'Kullanım Değişikliklerinin" yerel yönetimlere devredilmesini kapsadığını söyledi.

Yazılı açıklama yapan ve “Bilindiği üzere Şehir Planlama Dairesi'nin ana görevi 55/89 İmar Yasası uyarınca imar planlarını hazırlayarak, yapılaşma tehdidi olan yerlerde de emirname yayınlamaktır. İmar planı ve/veya emirname bölgelerinde yapılacak her türlü gelişme 55/89 imar Yasası uyarınca Planlama Onayı almak zorunluluğunu içermekteydi” diyen Bakan Ataoğlu, Başkent Lefkoşa İmar Planı, Girne Çatalköy İmar Planı, Beyarmudu İmar Planı, Girne Koruma Çevre Planı, Alagadi Koruma Çevre Planı, Girne 2. Bölge Emirnamesi, Girne 1. Bölge Emirnamesi, Boğaz Emirnamesi, Karpaz Emirnamesi, Bafra Emirnamesi, Tatlısu Büyükkonuk Emirnamesi ve Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi Emirnamesi’nin yürürlükte olduğunun altını çizdi.
Söz konusu bölge hudutları içerisindeki gelişmelerin, Şehir Planlama Dairesi’nin onayına tabii olduğuna, bunun da daire üzerinde ciddi bir iş yükünün yanında, zaman açısından da büyük kayıplara neden olduğuna vurgu yapan Bakan Ataoğlu, “yerinden hizmet anlayışına uygun olarak yapılan değişiklikle, Şehir Planlama Dairemiz’in planlamaları çerçevesinde, ilgili bölgelerdeki iş yeri açma izinlendirmelerinin yerel yönetimlerin kapsamında olması yanında, yapmış olduğumuz bu değişikliklerle 'Kullanım Değişikliklerinin" de yine izin veren makam olarak yerel yönetimlerin uhdesine vererek, asli görevi Planlama olan Dairemizin iş yükünü hafifletmiş, Şehir Planlama Dairesi’nin daha verimli çalışmasına olanak sağlayacağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474