banner564

Karardan vazgeçilsin

Hemşire ve ebeler, Covid 19 hastalarının acile başvurmaları uygulamasına tepki gösterdi

Karardan vazgeçilsin
banner598

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 hastalarının artık Acil Durum Hastanesi’ne değil, hastanelerin acil servislerine başvurmasına ilişkin başlattığı yeni uygulamaya tepki göstererek, “Acil tedavi bekleyen hastaların Covid 19 hastaları ile aynı ortamda bırakılarak, hastaların ateşe atıldığını” belirtti.
Sendika, “Ciddi rahatsızlıkları bulunan hastaların başvurduğu acil servisler içerisinde Kovid-19 pozitif hastaların gezmekte olduğuna” işaret ederek, olası bir bulaşın önüne bu şekilde geçilemeyeceğini ve bu uygulamayı “kabul etmediklerini” söyledi.
Sağlık Bakanlığını uygulamaya soktukları bu karardan vazgeçmeye davet eden KTHES, bu uygulamadan vazgeçilmemesi halinde gerek vatandaşları gerekse kamu sağlık çalışanlarını koruyabilmek adına “ciddi kararlar almaktan çekinmeyeceklerini” de bildirdi.

“Mantık sınırlarını zorlayacak nitelikte karar…”
KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’nın mantık sınırlarını zorlayacak nitelikte karar almaktan vazgeçmeyecek mi?” sorusu yöneltilerek, “Pandemi bitmiş gibi hareket eden Sağlık Bakanlığı son zamanlarda vakaların tekrar artması üzerine sıra dışı kararlar alarak uygulamaya koymuş bulunmaktadır. Düne kadar pandemi amacı ile kurulan hastanemiz varken bugün artan vakalar üzerine kendince çözüm ve önlemler almış durumda” ifadelerinde bulundu.
Sağlık Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada son bir hafta içerisinde pozitif vaka oranının 879 kişi olduğunu açıklandığına işaret eden Özgöçmen, “Günlük vaka sayısı ortalaması 122,7 demektir. Günlük 120 civarında hasta çıkmaya başlamış kalabalık ve kapalı alanlarda tekrardan maske zorunluluğu getirilmiş olup pandeminin bitmediği söylenmiştir” dedi.

“ Bulaş riskini daha da artıracak uygulama”
 “Salgını vurgulayan Sağlık Bakanlığı müthiş çözümleriyle şaşkınlık yaratmaktadır” diyen Özgöçmen, “Düne kadar salgınla mücadelenin Pandemi Hastanesinde (Acil Durum Hastanesi) yürütülmeye çalışılırken, şimdi salgının kalbinin acil servislerde yürütülmek istenmesi saçmalıktan öteye gitmemektedir. Acil servise ciddi rahatsızlıkları bulunan insanlarımız başvuruyorken, acil servisin içerisinde pozitif hastalar gezmektedir. Olası bir bulaşın önüne bu şekilde geçilemeyecek böylesine bir saçma uygulamayı kabul etmediğimizi peşinen söylemek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473