banner564

Kaydı olmayanlara da mali yardım verilmesi düşünülüyor

Ekonomik destek paketi kapsamında 42 bin kişiye 61 milyon TL ödendi, hiçbir yerde kaydı olmayanlara da mali yardım verilmesi düşünülüyor

Kaydı olmayanlara da mali yardım verilmesi düşünülüyor
banner598

Hükümet, ekonomik destek paketi kapsamına geçtiğimiz Cuma gününe kadar 41 bin kişiye 61 milyon TL ödeme yaptı. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 5-6 bin kişiye daha ödeme yapılacağı belirtilirken,  8-9 bin civarında üçüncü ülke uyruklu olan çalışanlara da bin 500 TL’lik destek verildiği kaydedildi. Hiçbir yerde kaydı olmayan, gündelik para kazanan kişilere de ödeme yapılması için önerge hazırlanırken, kararın bugün Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağı açıklandı. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, başvuruları 20 Nisan’da başlayan ve 8 Mayıs Cuma günü tamamlanan bin 500 TL’lik ücret desteğiyle ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (T.A.K) açıklamada bulundu.
Faiz Sucuoğlu, Hükümetin 25 Mart’ta açıkladığı “Toplumsal Dayanışma İçin Birinci Ekonomik Tedbirler ve Destek Paketi" çerçevesinde Cuma güne kadar peyderpey yapılan ödemelerin toplamının 61 milyon TL olduğunu kaydetti.
Başvuruların Cuma gece yarısı tamamlandığını de anımsatan Bakan Sucuoğlu, son başvurularla önümüzdeki günlerde yaklaşık 5-6 bin kişiye daha ödeme yapılacağını söyledi.

Gündelikçilere mali yardım yolda
Bankalara bu süredeki iş birlikleri ve çalışmaları için teşekkür eden Sucuoğlu, yaklaşık 10 bin kişiye hesap açılmadan ödeme yapıldığını ifade etti.
Sucuoğlu, üçüncü ülke uyruklu olan çalışanlara da bin 500 TL’lik destek ödemesi yapıldığını, bu sayının da 8-9 bin civarında olduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sucuoğlu, yardıma ihtiyacı olan üçüncü uyrukluk kişiler için Sosyal Hizmetler Dairesi ile kriterleri görüştüklerini aktardı.
Bakan Sucuoğlu, gelecek ay da kapalı kalacak sektör çalışanlarına ödeme yapılacağını belirtti.
Hiçbir yerde kaydı olmayan, gündelik para kazanan kişilere de ödeme yapılması için önerge hazırlandığını açıklayan Sucuoğlu, bunun bugünkü Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.
Bu kişilerin sayısının bin 500 ile 2 bin arasında olduğunu düşündüklerini ifade eden Sucuoğlu, verilecek katkının bin TL olacağını açıkladı. 
İhtiyaç duyan kişilerin, İhtiyat Sandığı’ndaki hesaplarından 5 ay boyunca 2 bin TL alabilmesi konusunun da Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini belirten Sucuoğlu, kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla başvuru kabulüne başlayacaklarını kaydetti.
Sucuoğlu, İhtiyat Sandığı’ndan 2 bin TL alınabilmesi için başvuruların her ay yapılması gerektiğini, bir defalık başvuru ile 5 ay boyunca para alınamayacağını belirtti. 
Sucuoğlu, açıklamasında tüm annelerin Anneler Günü’nü de kutladı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 16:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emre akgönül
Emre akgönül - 4 yıl Önce

Ben gundelikciyim ama sigortalı değilim 3aydir kiramı veremedim nereye başvuru yapabilirim ayrıca kktc vatandasiyim

fikret guray
fikret guray - 4 yıl Önce

sayin sucuoglu biz gau calisaniyiz bu donemde bizlere bir lira yardiminiz olmadi sizi birakin gau patronuda binlerce lira alacagimiz oldugu halde bizi sefil ac birakti dogdugumuz topraklarda bizim degerimiz bu kadarmi sigortamiz var gau patronu duzenli odeme yapmiyorsa bizim sucumuz ne yargilayin boyle insanlari yuzlerce calisanini perisan etti

Süheyla Ekiz
Süheyla Ekiz - 4 yıl Önce

Neden üçüncü sınıf vatandaş yada diğerleri 1500 tl alıyorda biz biz günlük çalışanlar 1000tl acaba sorabilirmiyim .bizim hiç bir sosyal güvencemiz yok diye onlardan daha azmi harcıyoruz yoksa bize özel indirimmi yapıyorlar. Lütfen günlük calisanlarin hakkını yemeyin ve bir kez daha düşünün

Süheyla Ekiz
Süheyla Ekiz @Süheyla Ekiz - 4 yıl Önce

Ve iki buçuk aydır çalışmıyorum üç aydirda evimin kirasını odeyemiyorum .ne zaman vereceğiniz belli olmayan 1000 tl ye nasıl geçineceğiz sorarım siz yetkililere

Erdoğan Bolatcan
Erdoğan Bolatcan - 4 yıl Önce

Çok isabetli bir karar tşk ederim

Gündelikciyim ev kira çok ama çok zor durumdayız şahsın ve tüm gundelikciler adına tşk ederim

Hatun.şamlıoğli
Hatun.şamlıoğli - 4 yıl Önce

Sayın bakanım kanser hastalarına da bir miktar.yardım yapılsa iyi olur lütfen en azından ilaçlarına elektirik su kiraya destek olur

Student
Student - 4 yıl Önce

Öğrencilere ne düşünürsünüz ülkede okuyan

Barıs gul
Barıs gul - 4 yıl Önce

Benimde yardıma ihtiyacim var

Cemal ömer
Cemal ömer - 4 yıl Önce

Peki işyerlerini 6 -7 ay önce kapatıp ta 10-15 sene sigorta yaptıranlara ne olacak kayıt aktif değil diye müracat da etmeyip namuslu vatandaş olmaya devam ettik anlamadığım kayıtlı aktiflere var kayıtsıllara verile ek eder peki 20 sene sigorta yatıran biz ne olacağız


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473