banner564

Kişi başı 2 bin TL

Kurban Bayramında 6 günlük tatili fırsat bilen KKTC vatandaşlarının ilk tercihi Türkiye’deki kültür turları

Kişi başı 2 bin TL
banner598

Pelin YÜKSELAY

   Türkiye’de 10, KKTC’de ise 6 günlük Kurban Bayramı tatili, özellikle kamu görevlisi olanlara yurt dışında tatil olanağı yarattı. 
    Diyalog muhabirinin, seyahat acentelerinden elde ettiği bilgilere göre; KKTC vatandaşları Kurban Bayramı’nda en fazla kültür turlarını tercih etti. Buna göre İstanbul-Bursa-Eskişehir turları ilk sırada yer alıyor. Bunu Halfeti-Antep-Hatay, daha sonra İzmir-Alaçatı-Çeşme ve Ege ile Karadeniz turları takip ediyor.
   Türkiye’deki kültür turlarının kişi başı ortalama 2 bin TL’den başladığı belirtilirken, tatilcilerin ikinci seçeneği arasında olan Avrupa turları da 500 ile 3 bin Euro arasında değişiyor. Avrupayı tercih edenlerin ilk tercihleri İspanya ve Yunan adaları.

Acente yetkilileri ne dedi?
Sayar Turizm Turlar Sorumlusu Özlem Tanrıver: 
    Kurban Bayramı’nda müşterilerimiz en çok Türkiye’yi tercih etti. Özellikle kültür turlarına yoğun talep var. İstanbul-Bursa-Eskişehir turu en çok tercih edilen tur oldu. Yaklaşık iki otobüs kaldırıyoruz bu tur için. Halfeti-Antep-Hatay turu, ikinci tercih edilen turumuz oldu. İzmir-Alaçatı-Çeşme turumuz da üçüncü en çok tercih edilen turumuz oldu. Bunlardan ayrı İstanbul’a birçok konaklamaya giden müşterimiz olacak. Onlara da uçak bileti-otel ve transfer sağladık. Antalya bu bayram pek tercih edilmedi ama az da olsa talep var. Avrupa turlarına ise pek ilgi olmadı. En çok Balkanlar turu ilgi gördü. Gemi turlarında ise insanlar Yunan adalarına gitmeyi tercih etti. Kültür turlarımız bu bayramda bin 190 TL’den başladı.
Polatkan Turizm Satış Müdürü Sibel Polatkan: 
    Bayramda gemi turları, Türkiye kültür turları, karasal turlar ve Antalya otelleri yoğun talep gördü. Gemi turlarında Yunan adaları, Ege-Adriyatik ve Batı Akdeniz turları en çok tercih edilenler oldu. Karasal turlarda ise İtalya-Fransa ve Benelüx turları, müşterilerimizin en çok gitmek istedikleri destinasyonlar arasında yer aldı. Türkiye’de kültür turu olarak en çok Ege turu tercih edildi. Bunun yanında Antalya otellerine talep çok yoğun oldu. Tabii şunu belirtmeliyim ki müşterilerimiz erken rezervasyon yolunu tercih etti. Örneğin bugün gelirseniz ve “ben bayramı dört kişilik ailemle Antalya’da geçirmek istiyorum” derseniz, seyahatten vazgeçebilirsiniz. Sebebi de uçak biletleri. 4 kişilik bir ailenin Antalya’da konaklaması 3 bin TL tutuyor, uçak biletlerine bakıyorsunuz, o da 3 bin TL tutuyor. Açıkçası bilet fiyatlarının yüksek oluşu bizleri zorluyor, aynı zamanda müşterilerimizi de zorluyor. Seyahat etmekten vazgeçen müşterilerimiz oluyor. Kıbrıs otelleri de çok soruluyor ama Kıbrıs otelleri bir ay önceden rezervasyonlarını kapattı. Yani Kıbrıs otellerinin hemen hemen hepsi bir ay öncesinden bayram için doldu.
Fidansoy Turizm Satış Temsilcisi Yeşim Altuntaş: 
    Müşterilerimiz Kurban Bayramı’nda en çok Türkiye’ye düzenlediğimiz kültür turlarını tercih etti. Eskişehir turu, İstanbul turu ve Antalya-Fethiye turu yoğu talep gördü. Avrupa turlarında ise, Orta Avrupa turu, Benelüx-Paris turu ve Büyük İspanya turu yoğun taleple karşılaştı. Gemi turlarında ise en çok Batı Akdeniz turu satışı yaptık. Ülkemiz otelleriyle ilgilenen müşterilerimiz de oldu ancak fiyatların yüksekliğinden dolayı tercih edilmedi. Kıbrıs otellerini soran müşterilerimiz, daha sonra Antalya otellerine yöneldi.
Zümrüt Turizm Direktörü Sami Güdenoğlu: 
    Kurban Bayramı’nda Karadeniz Turu düzenliyoruz. Bunun haricinde hiçbir hareket yok. Zaten uçak bilet fiyatları herhangi bir hareketlenmeye de müsaade etmiyor. Bu uçak bilet fiyatları ile hiçbir şey yapılmaz. Uçak şirketleri, kedinin fare ile oynadığı gibi bizlerle oynuyor. Karadeniz turu yapıyoruz, dünyanın bilet parasını verdik. Valiz hakkını da düşürdüler. KKTC’den giderken, 20 kilo, dönüşte 15 kilo hak tanıyorlar. E bu sefer bavulu ağır gelen müşterimiz haklı olarak hesabını bizden soruyor. Bizi müşterimizle kötü duruma düşürüyorlar. Avrupa turu ise hiç satmadık, hatta soran olmadı bile diyebilirim.
Neşeli Turizm Direktörü Neşe Arabacıoğlu: 
    Acentemizi tercih eden müşterilerimiz bu Kurban Bayramı’nda en çok Türkiye’ye ilgi gösterdi. Karadeniz ve Ege-Akdeniz turu en çok tercih edilenler oldu. Bunun yanında Antalya otelleri de ilgi gördü. Tabii uçak bilet fiyatlarının yüksek oluşu, çoğu vatandaşı seyahat etme fikrinden de vazgeçirdi. Özellikle Haziran-Eylül arası, bilet fiyatları daha da arttı, müşterilerimize uygun fiyata seyahat etme olanağı sunmakta ne yazık ki zorlandık.  Gemi turlarında ise en fazla talep Yunan adalarına oldu. Bunun yanında ülkemiz otellerine de yoğun talep var ancak fiyatlar çok yüksek olduğundan, vazgeçen ya da tercih değiştiren müşterilerimiz de oldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473