banner564

Komite kurulacak

Otelciler Birliği Başkanı Çağıner ile görüşen Bakan Sucuoğlu, “yerel istihdamı destekleyici projelerin arkasındayız” dedi

Komite kurulacak
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner’i kabul etti. Kabulde yerli istihdamı destekleyecek projeleri konusunda  görüş alışverişinde bulunuldu ve Çağıner  bu konuda Sucuoğlu’ndan destek istedi.

Bakan Faiz Sucuoğlu konuşmasında, yerel işgücüne yönelik projeleri desteklediklerini belirtti ve bu yönde bir komite kurularak çalışmaların olgunlaşması gerektiğini söyledi.
Ülkede lokomotif sektörlerin yükseköğretim  ve turizm olduğunun altın çizen Sucuoğlu,  özellikle turizmde yerel çalışan payının artırılmasının önemine dikkat çekti.
Dimağ Çağıner  de konuşmada, yerli istihdama ihtiyaçları olduğunu belirtti ve  ülkede istihdam sorununu turizm sektörünün ortadan kaldırabileceğini  kaydetti.
“Turizm Koleji”   açılmasıyla sektöre  büyük bir katkı sağlanacağını belirten Çağıner, ortaokul yıllarından başlayarak gençlere iş garantili turizm eğitimi verilmesinin büyük bir avantaj olacağını ifade etti.

Tabiplerin sorunlarını dinledi
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dr. Mustafa  Taşçıoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Tabipler Odası heyetini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, kabulde yurtdışından gelen, KKTC vatandaşı olmayan ve burada çalışan sağlık çalışanlarının çalışma izni ve sosyal sigorta yatırımları ile ilgili mağduriyetleri ele alındı.
Faiz Sucuoğlu, göreve geldikleri andan itibaren ülke tarihinin en büyük kayıt dışılığı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Sucuoğlu, kayıt dışılığı kayıt altına almak adına çalışma içinde olduklarını anımsatarak af konusunu gündemlerine aldıklarını dile getirdi.
Açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Tabipler Odası ile yapılan toplantıda, söz konusu sağlık çalışanlarının hakları konusundaki mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması adına birlikte çalışma kararı alındı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474