banner564

KTOEÖS endişeli

Zühre Özkaraman, taşımacılık ve okul kantinleriyle ilgili “bazı şaibeler” bulunduğunu savunarak bakanlığı göreve çağırdı

KTOEÖS endişeli
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman, taşımacılık ve okul kantinleriyle ilgili “bazı şaibeler” bulunduğunu savunarak, sağlıklı işletilme ve güvenli hizmet verilmesi yönünde gayret sarf edilmesi gerektiğini belirtti.
Özkaraman yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na zaman kaybetmeden şaibeleri ortadan kaldıracak adımlar atma çağrısında bulundu.
Öğrencilerin milyonlarca TL ödenerek taşındığını, ancak bunun güvenlikli bir şekilde yapılmadığını ileri süren Özkaraman, Taşımacılık Tüzüğü’nün gereklerinin yerine getirilmediğini, tüzükteki anomalilerin risk oluşturduğunu, eklenen maddelerle “partizanlığa prim verildiğini” iddia etti.
Özkaraman, “Bugün hala Bakanlar Kurulu’ndan taşımacılıkla ilgili kararın alınmaması ise şüphe yaratmaktadır” ifadesini kullandı.
Açıklamada, “Taşımacılığın kayıtlarından, araçların bakımına, mekanik yapısına, taşıma denetimi ve kontrolünden, öğrenci sayılarına kadar taşıma güvenliği ve birçok görev okul müdürlüğüne yüklenmektedir. Şoför, araba yaşı gibi kontroller yapılmadan ihale edilmesi ise Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Doğru dürüst denetimin bile yapılamadığı bu sistemsizliğin çocuklarımızı risk altına soktuğu gibi, bazı şirketlere ve kişilere rant sağladığı da bir gerçekliktir” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474